Görüş Bildir
Haberler
İşte Agnostisizm'i daha iyi bilmemizi sağlayacak birkaç yararlı bilgi.

İşte Agnostisizm'i daha iyi bilmemizi sağlayacak birkaç yararlı bilgi.

alafrangatik
15.01.2016 - 13:04

1. Agnostisizm'i nerden biliyoruz?

Öncelikle sıkıcı gibi görünse de dikkatini çekeceğini düşündüğümüz bir konu.Bir göz atmanı ve gerçekten bilmen gerekenleri şu andan itibaren öğrenmeye başlamanı istiyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Agnostisizm vs Ateizm

2. Agnostisizm vs Ateizm

Agnostisizm; bilinenin aksine Ateizmle hiç uyuşmamaktadır.Ateizm Tanrı'nın var olmadığını ve asla var olmayacağını savunur; ancak agnostiklere göre böyle bir çıkarım olamaz çünkü Tanrı'nın var olup olmadığını asla bilemeyiz.

3. Agnostisizm ne zaman ve kim tarafından ortaya atıldı?

3. Agnostisizm ne zaman ve kim tarafından ortaya atıldı?

Agnostik sözcüğünü ilk olarak İngiliz Biyolog Thomas Henry Huxley 1869 yılında kullanmıştır.Aslında ilk önce agnostisizm kelimesi ortaya atılıyor ve ancak birkaç sene sonra bu akımı savunanlara Agnostik deniliyor.

Daha da ilginç olan şey Agnostisizm 1869 yılında tam anlamıyla bir isim kazansa da daha öncesinden böyle bir akım olduğu.Ünlü düşünürler, yazarlar , ve birçok fikir adamı Agnostisizmi benimsediler.Bunlardan en önemlisi ise ünlü Yunan düşünür Protogoras'tır.

4. Dinsiz akım Agnostisizm..

4. Dinsiz akım Agnostisizm..

Bazı kaynaklar Agnostisizm'in 'dinsiz felsefe' olduğunu yazar.Bence güzel benzetme ancak Agnostikler Agnostisizm'in var olmuş en derin felsefe olduğunu düşünür.Thomas Henry Buxley Agnostisizm 'i asla bir inanç olarak tanıtmaz ancak Agnostisizmin bin inançtan daha inanılır olduğunu savunur.

Agnostisizm diğer tüm dinlerin mantıklı bir açıklaması olduğunu kabul eder ancak hiçbir dinin tam olarak var olduğunu düşünmez.Agnostisizm, nihai kararsızlık konumudur.

5. Agnostisizm derken?

5. Agnostisizm derken?

Agnostisizm  Eski Yunanca'da doğan bir kelimedir. an ve gnōstikós kelimelerinin birleşimidir. 'an' Eski Yunanca' da olumsuzluk ekidir, gnōstikós ise bilen,bilgiye sahip olan anlamına gelmektedir.Yani anlamlarında bağımsız olarak bu sözcük 'bilgisi olmayan' demektir.İlk olarak Türkçe'ye Fransızca'dan geçmiştir.

6. Bilinmezlik, bilememezlik.

6. Bilinmezlik, bilememezlik.
  • 'Her şey hakkında bir şey öğrenmeye ve bir şey hakkındaki her şeyi öğrenmeye çalışın.'
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0