Farklı bir evrende modern bir Türkiye var mıdır? Gerçekten böyle bir yer varsa, gündem konuları bunlara çok benziyor olsa gerek.
O evrende neler yaşanabileceğini tahmin etmeye çalışalım...
Farklı bir evrende modern bir Türkiye var mıdır? Gerçekten böyle bir yer varsa, gündem konuları bunlara çok benziyor olsa gerek.
O evrende neler yaşanabileceğini tahmin etmeye çalışalım...
Sunucu: Recai Kamil Bahçesiz sizce bir gün başbakan olabilir miydi?
Yorumcu: Güldürmeyin beni, hangi Türkiye'de yaşıyoruz? Zaten ona kalsa istifa etmezdi, kamuoyu baskısına dayanamadığı için istifasını verdi.
Sunucu: Yine de pek çok ülkede ihmallerden dolayı yüzlerce insan ölse bile istifa etmemekte direten milletvekilleri bulunuyor. Aslında onlara örnek oldu denilebilir. Peki, bir gün başbakan olsaydı Türkiye İspanya olur muydu?
Yorumcu: Yok Malezya! En fazla İtalya olurduk.
"Böylelikle Nobel kazanan 26. Türk oldu. Ayrıca Yozgat Üniversitesi profesörlerinden ABD asıllı Jane Coates de kimya dalında kazanan isim oldu.
Bilindiği üzere ABD'de doğup, eğitimine Türkiye'de devam eden Aziz Sancar iki yıl önce kimya ödülünün kazananı olmuştu."
Halk: Açıkçası yıllardır Avrupa Birliği üyesi olmamızın ekonomik açıdan getirisinin sanıldığı kadar yüksek olmadığı görüşündeyim. Birlik dışındaki Norveç'e baktığımız zaman belki de büyük bir kesim onların Avrupa Birliği içerisinde olduğunu düşünüyordur. Keskin bir fark yok anlayacağınız. Birlik ülkelerinin gerek eğitim gerek ekonomi bakımından Türkiye ortalamasının altında olması da bu bakımdan kazancımız olmadığını gösteriyor. Özetlemek gerekirse; Birleşik Krallık'ın bir kaybı olmayacaktır, Türkiye de çıkarsa bir kaybı olmayacaktır ancak birlik-beraberliğe inanan bir bireyim, bu yüzden bile ilişkilerin sıcak kalmaya eğilimli olduğunu düşünüyorum. Neyse, Varlık Felsefesi dersi için öğrencilerimi fazla beklettim. Görüşlerim bu kadar. İyi çalışmalar.
"Detaylı bilgiler Konya'daki merkezden basın açıklamasıyla birazdan duyurulacak."
Elon Musk bir röportajında, geçmişte Türkiye’ye çok taşınmak istediğini ve o zamanki düşüncelerini şu şekilde açıklamıştı: "Orası muhteşem şeylerin mümkün olduğu yer."
"Ayrıca Avrupa'da suç oranı en düşük 3. ülke durumundayız."
"Yapılan görüşmede insanlık adına önemli kararlar alındı..."
"Flash TV'de ilk bölümüyle ekrana gelen Nikola Tesla'nın Hayatı dizisi ise, reytinglerde 3. olarak dikkatleri çekti."
Sunucu: "Bilindiği gibi o yıl son kez ÖYS düzenlenmişti, kaldırılmasından bu yana eğitimin olumlu yönde ilerlediğine tanıklık ettik.
Yorumcu: Bilindiği üzere dünyada ilk kez Hollanda'da 2001 yılında yasallaştı, 6 yıl geç kalmış olsak da insanlık değerleri için önemli bir adımdı. Bu evlilikleri yasal olarak gören 19 ülkeden biri olmak güzel.
Yorumcu: Her gün ayrı bir problemle boğuşurduk, düşüncesi bile kötü.
Bakın Atatürk'ün 100 yıl daha yaşamış olması bile bizim toplumumuzu, kültürümüzü, genel ahlak anlayışımızı kalkıp bir Avrupa ülkesine dönüştürmeyecekti. Atatürk'ün düşünce hayatına yön veren isimleri biraz olsun gözden geçirmek bile bu sonuca varmak için yeterlidir diye düşünüyorum.
Daha somut örnekler verecek olursak; Atatürk hayatının son aylarında dahi Hatay'ın, Musul'un ve Kerkük'ün sınırlarımıza dahil olması için hasta yatağından kalkıp var gücüyle çalışmış bir liderdir. Ülkesinin sınırlarını çağının meşru yolları ile genişletmeye çalışan bir adamdan bahsediyoruz, kardeşlik türküleri söyleyen bir din adamından değil. Uyguladığı dış politika yeni kurduğu ülkesini felaketlerden koruduğu gibi müttefik ve hatta sömürge arayışına yöneltmiştir, öyle ki Atatürk'ün sağlığında dahi nispeten silik kalmış denilebilecek birçok ülke Türk diplomatların iki dudağı arasına bakıyordu. Çoğumuz için hayal kırıklığı olacak ama, Atatürk sanıldığının aksine gerçek bir diktatördü, bunu inkar etmiyor bile. Ülkesinin ve milletinin çıkarlarına uymayan düşünceleri yasaklamaktan, bu düşüncelerin sahiplerini idam etmekten de çekinmedi.
Atatürk yaşasaydı eğer, biz Belçika olmayacaktık. Zamanında Osmanlı'nın olduğu gibi, Timur Devleti'nin olduğu gibi, altın çağını yaşayan ve insanlığa ışık saçan bir Türk devleti olacaktık. Ne kültürümüz, ne aile yapımız, ne de geleneklerimiz kaybolacaktı.
Yani tuhaf, Ortadoğu'nun kapısında süpergüç olmaya oynayan bir devlet nasıl olur da askeri harcamalardan ödün verir, yahut devlet politikasındaki altı oktan birisi ''milliyetçilik'' olan bir devlet nasıl olur da eşcinsel evliliğe sıcak bakabilir? Atatürk'ün böyle aptalca çelişkiler içinde olacağını düşünmek bile başlı başına Atatürk'e hakaret olur. Bunun gibi basiretsiz, vizyonsuz, çocukça kararları verebilmek için Atatürk'e ihtiyacımız olmadığını kanıtlayan kişiler yönetimde söz sahibi değil mi zaten?
İyi de gerçekten bu içerik tehlikeli derecede cahil birisi tarafından hazırlanmış olmalı, Dolar 1.29'a düşmüş olamaz. Hani 1.29'a düşebilmesi için önce 1.29'u geçmiş olması gerekmez mi? Atatürk beş yıl daha yaşamış olsa yerde gördüğün Dolar'ı almak için eğilmeye bile üşenirsin tahminimce. Sadece birkaç yılda kurulan fabrikaların sayısı bile üç haneli sayılarla ifade ediliyor, ekonomik çılgınlığı hayal edebiliyor musunuz?
Hocam, o çağın şartlarına göre Atatürk gayet yenilikçi biriydi. Kadınlara tandığı haklar olsun, bilimi üstün görmesi olsun. Her insan zamanla değişir, gelişir, eğer sabit fikirli, sığ, sekter görüşlü biri değilse değişir. Yani burada (arkaşın hazırladığı konu) bazı yerlerde abartı da olsa bahsettiğiniz tarzda adam olacağını sanmıyorum. Tabii diktatörlük konusunda şurada katılırım. Savaş zamanı ipleri eline almak istemiştir. Savaş anında zaten her ülkenin böyle bir yetkisi vardır. Daha hızlı kararlar alınmasını sağlar ama savaş zamanı olmadığında böyle bir yönetime gerek yok. Günümüz çağında da böyle ülkelerin ayakta duramadığını hepimiz görüyoruz. Rusya gibi, Çin gibi dev bir balon ülkesi olur kalkınmış bir Türkiye bile diktatör yönetimiyle.
Böyle bir alternatif evrende batılıların Türkler hakkında aşağılayacak ve küçümseyecek konu bulamayacaklarına eminim. Ne olurdu yurdun dört bir yanından aydın insanlar çıksa, ülkemizi layığıyla temsil etse, milletin giyimiyle kuşamıyla ilgilenmek yerine tüm dünyanın gıptayla takip ettiği bilimsel projeler düzenleseler.
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın