Görüş Bildir
Haberler
Bir Doğa Harikası Daha Yok Oluyor! Datça'daki Kurubük Koyu Yıllık Kira Bedeli 40 Bin TL'den İhaleye Çıkarılıyor

etiket Bir Doğa Harikası Daha Yok Oluyor! Datça'daki Kurubük Koyu Yıllık Kira Bedeli 40 Bin TL'den İhaleye Çıkarılıyor

Batuhan
04.01.2018 - 20:49 Son Güncelleme: 05.01.2018 - 14:06

Muğla'nın Datça ilçesindeki halka açık Kurubük Koyu'nun, Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) tarafından kiralanması için ihaleye çıkılacak olması tepkilere neden oldu. Yıllık kira bedeli olarak 40 bin liradan açılacak ihaleyi alan firmanın şartnamede yapılması gerekenleri yerine getirerek 2 yıllığına koyu işletebileceği açıklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'da yer alan habere göre, Datça ilçe merkezine 25 kilometre mesafedeki Mesudiye Mahallesi'nde, Ovabükü ile Palamutbükü arasındaki yol üzerinde bulunan halkın kullanımına açık, Kurubük Koyu'nun kiralanması için ihaleye çıkılıyor.

İhale şartnamesi hazırlandı

İhale şartnamesi hazırlandı

📸: Muzaffer Özgen

Muğla Valiliği'ne bağlı Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) tarafından kiralanacak 1700 metrekarelik koy için 26 Ocak'taki ihale öncesinde şartname hazırlandı. Şartnamede 6 metrekarelik 1 büfe, 16 metrekarelik 2 pergole grubu, her biri 7 metrekare genişliğinde kadın ve erkek için 4 adet duş ve soyunma kabinleri yapılması yer alıyor. Yıllık kira bedeli olarak 40 bin liradan açılacak ihaleyi alan firmanın şartnamade yapılması gerekenleri yerine getirirek 2 yıllığına koyu işletebileceği açıklandı.

Muğla Çevre Platformu Datça Üyesi Mimar Faruk Şahin: 'İptal edilmezse eylem yapacağız'

Muğla Çevre Platformu Datça Üyesi Mimar Faruk Şahin: 'İptal edilmezse eylem yapacağız'

📸: Erhan Seylan

Kurubük Koyu’nun kiralanmaması için hukuki yola başvuracaklarını söyleyen Muğla Çevre Platformu üyesi Faruk Şahin, “Kiralanmak istenen koy, 1. derece sit alanı olduğu gibi, 2014 Çevre Düzeni Planı’nda günübirlik yer olarak görünmüyor. Halk tarafından ücretsiz kullanılan ve şu anda hiçbir yapının bulunmadığı bu koyun kiralanmasına karşıyız. Bu masum bir hizmet ihalesi değildir. İhale iptal edilmezse, çevreciler olarak eylem gerçekleştireceğiz” dedi.

‘Koylar işgal ediliyor’

‘Koylar işgal ediliyor’

İhalenin belirsizliklerle dolu olduğunu vurgulayan Şahin, dokümanlar incelendiğinde, şartnamede sadece ‘Kurubük ibaresi’nin yer aldığını kaydederek şöyle devam etti:

“Harita yok, koordinat yok. O bölgenin tamamı orman alanıdır. Bu bölgenin neresinin yapılaşabileceği ve yapılaşmanın türünün ne olacağı gibi hiçbir bilgi yok. Zaten ihale ile ilgili temel itirazımız da buradan kaynaklanıyor. İtirazımız, denize giren insanların daha kolay hizmet almalarına önlemeye yönelik değil. Yapılan tesislerde bu tür tariflerin hiçbiri söz konusu olmadığı için ihaleyi alan, orayı tamamen kendisine ait ilan ediyor. Ne otoparkını, ne de kıyıyı kullandırıyor. Aslında bu kiralama ihalesinin sonucu halkın oraya girişinin yasaklanması anlamına geliyor. Uygulamada koy tamamen işgal ediliyor. Gerçekte, bu tür ihalelerin tamamı Kıyı Kanunu’na aykırıdır. Çünkü Kıyı Kanunu açık bir şekilde söylüyor ki; ‘Kıyılar halkındır.’ İhalelerde açıklık olmalıdır. Örneğin, ‘Kıyılarda ilk 10  metre halkın kullanımına açıktır. İhaleyi alan firma arkaya şu eklentileri yapabilir’ gibi net ibareler yer almalıdır. Bu durum tartışılabilir. Ama hiçbirini belirtmeden, sadece yıllık 40 bin TL muhammen bedelle ihaleye çıkıyor gibi bir doküman son derece anlamsız ve komiktir.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal medyadan da Kurubük Koyu’nun ihaleye çıkmasına tepkiler geldi: 'Yazıktır yapmayın'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio Gündem'i Facebook sayfamızdan da takip edebilirsiniz 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
210
68
50
12
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Burhan GENÇ

arz-talep meselesi orayı kiralayan tavuk çitliği yapmayacak, turistik tesis yapacak bu habere "tepki" verenlerde ilkfırsatta o tesisleree giderek selfilerin... Devamını Gör

Atakan Genç

True Story

prime

"islam sancağı" gelmemiş daha :) hayret ilk defa yorum yapmamış. trollük malzemeleri kaçırmazdı ama. mesaiye kalmadı heralde. yarın yalamaya başlar artık.

Alp Eren A.kaya

Rabbim sen şunlardan bizi kurtar yerin üstünde yaşayanların hattı yoksa yerin altındakilerin hatrına kurtar yeter bitirdiler bizi ...