Görüş Bildir
Haberler
Bilimsel Olarak Ne Kadar Utangaçsın?

etiket Bilimsel Olarak Ne Kadar Utangaçsın?

Bu testimizde sana bilimsel olarak ne kadar utangaç olduğunu söylüyoruz. Tek yapman gereken aşağıdaki şıklardan seni en iyi tanımlayanını seçmek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Samimi olmadığım insanların yanında gergin olurum"

2. "Çoğunlukla haklı olduğumu düşünürüm"

3. "İnsanlara soru sormak benim için zordur"

4. "Partilerde ya da başka sosyal etkinliklerde gayet rahat hareket ederim"

5. "Haklı olduğum konularda asla geri adım atmam"

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "Daha önce karşılaşmadığım durumlarda ya da bulunmadığım ortamlarda utangaçlığımı yenmem zaman alır"

7. "Yeni insanlarla tanışırken doğal davranmam benim için zordur"

8. "Yetki sahibi insanlarla konuşurken kendimi iyi ifade edip almak istediğim şeyi elde edebilirim"

9. "Sosyal becerilerim konusunda kendime güvenim her daim tamdır"

10. "İnsanlarla konuşurken göz teması kurmak benim için zordur"

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. "Sosyal çevreme göre daha atak ve iş bitiriciyimdir"

12. "Tanımadığım insanlarla konuşmak benim için zordur"

13. "Hoşlandığım insanla konuşurken diğer insanlarla konuşmama göre daha utangaç olurum"

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Çok utangaçsın!

Çok utangaçsın!

Sen gerçekten çok utangaçsın. Kendini oluşabilecek herhangi bir sosyal durumda çok garip hissediyorsun ve genellikle tanımadığın insanlarla konuşmaktan kaçınıyorsun. Ancak utangaç olmak, başka insanlarla takılmaktan hoşlanmadığın anlamına gelmiyor.Yine de senin için iletişim kurmak zor çünkü genellikle sen insanlarla diyalog kurmaktansa kendi içinde yaşadığın durum değerlendirme monologlarına kapılıyorsun. Eğer utangaçlığın yaşamının önüne geçiyorsa buna engel olmak için yapabileceğin bazı şeyler var elbette. Söylemesi yapmaktan kolay gelebilir ama yine de sürekli eleştirdiğin iç sesini biraz kısmayı deneyip başka insanları dinlemeye başladığında durumun biraz daha düzeleceğini göreceksin ve onların birçoğunu etkileyeceksin. Hala gençsen ve utangaçlığınla mücadele ediyorsan bilim adamlarının size bir müjdesi var. Utangaçlık yaşla azalıyor! 13-14 yaşlarında en yüksek seviyesine çıkan utangaçlık 30'lu yaşlardan itibaren azalıyor.

Biraz utangaçsın!

Biraz utangaçsın!

Sen az da olsa utangaçsın. Utangaçlık seni bazı insanları etkilediği kadar kötü etkilemiyor ama zaman zaman kendini çok iyi tanımadığın insanlar arasında konuşmakta zorlanırken buluyorsun. Senin utangaçlığın özellikle patronunla ya da bir grup insan önünde konuşurken ortaya çıkan cinsten. Bu gibi durumlarda kendine güvenmiyorsun. Biraz utangaç olmak demek içinde olduğun ortamdaki sohbetten kopup kendi içindeki değerlendirmeye dalman demek. Olayları biraz daha akışına bırakıp insanların senin için ne düşündüklerinden çok nasıl daha iyi vakit geçirebileceğine odaklanmaya çalış.

Hiç utangaç değilsin!

Hiç utangaç değilsin!

Sen hiç utangaç biri değilsin. Elbette zaman zaman bazı özel durumlarda senin de çekingen olduğun anlar olacaktır ama sosyal durumlarda kendine güvenmediğin ve utandığın anlar azınlıkta. Utangaç olmaman demek senin her partinin can damarı, neşesi olman gerektiği anlamına gelmiyor tabii ki. Ya da sen bu ilgi odağı kişi olmaktan hoşlanmıyor olabilirsin. Hangi durum geçerli olursa olsun sen kesinlikle utangaç değilsin ve bunun tadını çıkartmalısın! Şanslısın! Hayatın sana verdiği bu güzel hediyeyi kullan ve dolu dolu yaşa deriz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1848
510
252
202
184
142
79
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın