Bedensel ve Duygusal Acıların Kaynağı Olarak Görülen, İç Huzurla Bağlantılı Ruh Kası: Psoas
Bedensel ve Duygusal Acıların Kaynağı Olarak Görülen, İç Huzurla Bağlantılı Ruh Kası: Psoas
Bedenimizin çekirdeği, fiziksel ve duygusal acılarımızın kaynağı olarak görülen Psoas kasını daha önce duymuş muydunuz? Ruhun kası olarak adlandırılan bu kas, vücudun yapısal durumu bir yana, psikolojik durumunu da doğrudan etkilediğinden hayati bir öneme sahip olduğunu söylersek abartmış olmayız...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Kalça kemiğine yakın bir bölgede bulunan psoas kası; hareket, denge, eklem fonksiyonları, esneklik ve diğer tüm bedensel özellikleri doğrudan veya dolaylı şekilde etkiliyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Psoas kası diyaframla bağlantılı olduğu için nefes alıp vermeyle de yakından ilişkili. Bu da psoasın anksiyete ve korkuyla bağlantılı olan fiziksel semptomlardan etkilendiği anlamına geliyor.
Bu kronik gerginliğin hayatınızı ne denli etkilediğine gelirsek… Sırt, diz ve kalça ağrılarınız bir yana, sindirim sorunları ve düzensiz nefes alıp verme gibi pek çok rahatsızlıkla karşı karşıya kalmanızın altında psoas kası var.
Bildiğiniz gibi ‘korku’ duygusu olmadık anlarda bile insanı ele geçirip hareketleri kısıtlayabiliyor. Vücutta kilitli kalan korku, kişilerde fiziksel ve duygusal gerilime sebep oluyor.
Yaşamsal enerjiniz sağlıklı bir psoas kası ile çok daha kolay yayılabilir ve fiziksel hareketlerinizdeki kısıtlanmalar ortadan kalkacağı için çok daha enerjik hale gelebilirsiniz.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Bacaklardan başlayarak omurgaya kadar uzanan psoas kası, bacaklarla bel kemiğini bağlayan tek kas. Tam olarak esnetildiği zaman ise size adeta ‘anı yaşama’ şansı veriyor.
#Güvercin Duruşu
#Geniş Açılı Öne Eğilme Duruşu
#Kertenkele Duruşu
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
#Mutlu Bebek Duruşu
#Baş ile Dize Doğru Eğilme Duruşu
Bakalım, bu hareketleri uygulamaya başladıktan sonra bedeniniz ve ruhunuzdaki değişimi hemen fark edebilecek misiniz?
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın