onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Başarılı Olmak İçin Her Girişimcinin Mutlaka Alması Gereken 11 Online Eğitim

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Başarılı Olmak İçin Her Girişimcinin Mutlaka Alması Gereken 11 Online Eğitim

cihan taştan
26.12.2022 - 20:02

Girişimcilik ekosistemine girmeden önce bu alanda ciddi bir rekabetle ve hem fiziksel hem de psikolojik zorluklarla karşılaşacağınızın farkında olmalısınız. Peki, bu zorlu yolda başarıyla ilerlemek için almanız gereken eğitimler neler?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Yaratıcı düşünme ve inovasyon teknikleri

1. Yaratıcı düşünme ve inovasyon teknikleri

Girişim ekosisteminde zorlu bir rekabet sizi bekliyor. Yenilikçi ürün ya da sistemler tasarlamak bu rekabetçi ortamda öne çıkmanızı mümkün kılacaktır. Her ne kadar hamurunuzda yaratıcılık doğuştan yüklü olsa da yaratıcı düşünme ve inovasyon tekniklerini öğrenmek, gelecekte karşılaşacağınız sorunlara teknik ve sistemli bakmanızda kolaylıklık sağlayacaktır.

2. Muhasebe ve finans eğitimi

2. Muhasebe ve finans eğitimi

Kendi girişiminizi kurup patronlar dünyasına giriş yaptığınızda çalışan olarak maruz kalmadığınız birçok finansal ve muhasebesel konuyla ilgilenmek durumunda kalacaksınız. Muhasebenin işletmenizin geleceği açısından ne kadar kritik bir öneme sahip olduğunu söylemeye gerek bile yok!

Her ne kadar muhasebeciyle çalışacak olsanız da şirketinizin finansal serüvenine katkı sağlamak ve işleyişe hakim olmak için işin temellerini öğrenmeniz şart.

3. Dijital pazarlama eğitimi

3. Dijital pazarlama eğitimi

Satış ve pazarlama hem birbirini tamamlayan hem de en eski meslekler arasında yer alan bir alan. Teknolojik gelişmeler ise bu alanı bambaşka formatta dijital dünyaya taşıdı. Hangi sektörde bir girişim kurarsanız kurun, hedef kitlenize ulaşmak için dijital pazarlama konularına hakim olmanız gerekecek. 

İşi profesyonellere bırakıp bu süreci destek alarak yönetecek olsanız bile en azından işin temellerine hakim olmak size fayda sağlayacaktır.

4. Risk yönetimi

4. Risk yönetimi

Rekabetçi dünyada sağlam adımlarla ilerlemek her zaman mümkün olmayabiliyor. Girişiminizde dikkat etmeniz gereken olağan risklere ek olarak, küresel ekonomik riskler, siyasi ve politik riskler gibi konular da mevcut. Tüm bu riskleri doğru yönetmek, her senaryo için alternatif çözümlere sahip olmak sizin elinizde.

5. İş planı hazırlama eğitimi

5. İş planı hazırlama eğitimi

Başarılı ve detaylı bir iş planı hazırlamak, özellikle girişimcilik dünyasında önemli bir yere sahip. İş modelinizi doğru kurgulamak, iş planını başarılı ve raporlanabilir halde sunmak hem girişiminizin işleyişini kontrol edebilmek hem de sunabilmek için büyük önem taşır. Doğru hazırlanmış bir iş planı yatırım almak istediğinizde de şirketinizi ön plana çıkarmanıza yardımcı olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Girişimcilik eğitimi

6. Girişimcilik eğitimi

Başta Kosgeb olmak üzere birçok kurum ve kuruluştan alabileceğiniz girişimcilik eğitimi, özel olarak girişimciler için hazırlanmış bir içeriğe sahip oluyor. Kendi şirketinizin patronu olmak için atacağınız ilk adımdan itibaren konuyu ele alan ve faydalı bilgiler sunan girişimcilik eğitimleri, sizi bekleyen uzun soluklu sürece dair genel bilgilere sahip olmanıza da yardımcı oluyor.

7. Marka yönetimi eğitimi

7. Marka yönetimi eğitimi

Kurumsal şirketlerde marka yöneticisi, ürün yöneticisi gibi formlarda karşımıza çıkan bu alan, kurcağınız şirketin hem personel hem de müşteri tarafında nasıl algılanacağını yönetmenize olanak tanıyor. Marka imajını oluşturan alt dallara hakim olmak ve bunu vermek istediğiniz mesaja uygun tasarlamak sizin elinizde. Bu alanda alacağınız detaylı bir eğitim, şirketinizin geleceğini şekillendirmenize yardımcı olacaktır.

8. Stres yönetimi

8. Stres yönetimi

Girişimcilik ekosistemine adım atmak, sıfırdan bir iş kurmak ve tüm süreçleri yönetmek kolay bir iş değil. Her ne kadar planlı hareket etseniz de zorlanacağınız problemlerle karşılaşmanız olası. Tüm bu durumlarla başa çıkmak için analitik bir bakış açısına sahip olmak, sorunları doğru bir şekilde analiz etmek ve sağlıklı kararlar verebilmek önemli. 

Kriz ya da darboğaz durumlarında sakin kalıp akılcı kararlar alabilmenize yardımcı olması açısından girişimcilik dünyasına adım atmadan önce bu alanda bir eğitim almanız faydalı olacaktır.

9. Bilişim teknolojileri eğitimi

9. Bilişim teknolojileri eğitimi

Gelişen teknolojinin iş hayatına entegrasyonu ışık hızıyla yol almaya devam ediyor. Elbette bu teknolojiler işlerimizi kolaylaştırıyor ve sürdürülebilirliği arttırıyor. Bilişim teknoloji alanında alacağınız kapsamlı eğitimler, hem donanımsal hem de yazılımsal anlamda işletmenizin ihtiyaç duyacağı teknolojilere hakim olmanızı sağlayacaktır.

Bu sayede yatırımlarınızı doğru şekillendirebilir, iş akış süreçlerini optimum verimlilikle sürdürme şansı bulabilirsiniz.

10. Ticari istihbarat

10. Ticari istihbarat

Sektörel bilgilere hakim olmak, pazar analizini sağlıklı bir şekilde yapmak, rakiplerin pazar paylarını ve yatırım alanlarını öğrenmek, sektörünüzün geleceğine dair öngörülerde bulunmak özellikle yeni girişimler için büyük önem arz ediyor. Ticari istihbarat eğitimiyle bu alanda nasıl çalışmalar yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Topluluk önünde konuşma ve etkili sunum eğitimi

11. Topluluk önünde konuşma ve etkili sunum eğitimi

İş hayatının vazgeçilmez başlıklarından biri, etkili sunum yapabilme becerisi ve iletişimdir. Her ne kadar iyi bir konuşmacı olduğunuzu düşünseniz de bu alanda alacağınız kapsamlı bir eğitim, toplantılarda ve sunumlarda daha etkili bir çalışma ortaya koymanıza ve daha pozitif geri dönüşler almanıza yardımcı olacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın