onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Bakımını Üstlendiğiniz Alzheimer Hastasının Nasıl Beslenmesi Gerektiğini Biliyor musunuz?

Bakımını Üstlendiğiniz Alzheimer Hastasının Nasıl Beslenmesi Gerektiğini Biliyor musunuz?

Bakmakta olduğumuz alzheimer hastası yakınlarımız olabilir. Alzheimer hastalarından çok sizler için işler biraz daha karmaşıklaşabilir. Onlar bizim unutkanlıklarıyla, çekilmez halleriyle de başımızın tacı. Bazen onlar için düzenli olarak yemek yapmakta ve yemelerini sağlamakta zorlanabiliriz. Öncelikle zor olsa da sabırlı olup onları sevdiğimizi unutmayalım... Beslenme listesi için doktorundan bünyelerine uygun olan bir beslenme listesi oluşturmasını istemekle başlayabilirsiniz... Emeğinizle tüm güzellikleri hak ediyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

1. Dengeli bir beslenme listesi oluşturun.

Sebze, meyve, tahıl, az yağlı süt ürünleri ve yağsız protein gıdalarını yeterli miktarda ve dengeli bir şekilde sunun. En doğru beslenme listesi için doktorunuza başvurun.

2. Yüksek doymuş yağ ve kolesterollü gıdaları sınırlayın.

Bazı yağlar sağlık için önemlidir ancak tüm yağlar eşit değildir. Etlerin yağlı kısımları, margarin gibi katı yağlar kalp sağlığı için kötü sonuçlar doğurabilir. Yemeklerdeki yağ seçiminde dikkatli olun.

3. Şekerli ürünler vermekten kaçının.

İşlenmiş gıdalarda sıklıkla bulunan rafine şekerler kalori içerir, ancak vitamin, mineral ve lif içermez. Meyve veya meyve suyu ile tatlandırılmış daha sağlıklı seçeneklerle onları tanıştırabilirsiniz. Ancak Alzheimer'in sonraki aşamasında, iştah kaybı bir sorun oluşturuyorsa, gıdalara şeker eklemek; yemek yemeyi teşvik edebilir

4. Yüksek sodyum içeren gıdaları sınırlandırın ve daha az tuz kullanın.

Millet olarak bol tuzlu gıdalar tüketmeyi seviyoruz. Bu kan basıncını etkiliyor. Gıdayı alternatif olarak baharat, biraz sirke veya otlarla tatlandırabilirsiniz.

5. Dikkat dağılımını sınırlayın.

Televizyon ve diğer dikkat dağıtıcı cisimlerden ve ortamlardan uzakta, sakin bir ortamda yemek yenilmesini sağlayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

6. Masa düzenini basit tutun.

6. Masa düzenini basit tutun.

Masaya plastik meyve, mum gibi kişiyi rahatsız edecek ve gerekli olmayan cisimler koymaktan kaçının. Sadece yemek için gerekli aletleri masada bulundurun.

7. Yemek tabaklarını ayırın.

7. Yemek tabaklarını ayırın.

Görme ve mekansal becerilerdeki değişiklikler alzheimerlı birisi için zor olabilir. Onlara ait beyaz, desensiz tabak edinin. Masa örtünüzü sade desensiz halde kullanın ve yemek tabağını ayırabilmesi için altına renkli bir tabak altlığı koyun.

8. Besin sıcaklığını kontrol edin.

Hastalar bir şeyi yemek veya içmek için uygun sıcaklıkta olup olmadığını anlamayabilirler. Servis yapmadan önce daima yiyecek ve içeceklerin sıcaklığını test edin.

9. Yemek tercihlerine göre bir şeyler pişirmeye çalışın.

Gıdaları hazırlarken uzun yıllar boyunca kişisel tercihlerini göz önünde bulundurun ve alzheimer hastası bir kişinin aniden yeni yiyecek tercihleri ​​geliştirebileceğini veya geçmişte sevilen yiyecekleri reddettiğini unutmayın.

10. Her seferinde yalnızca bir veya iki yemek servis edin.

10. Her seferinde yalnızca bir veya iki yemek servis edin.

Birden fazla gıdayı tek seferde yemeleri bazı şişkinlik problemlerine yol açabilir. Örneğin, önce patates püresini daha sonra da eti tabaklarına koyarak sırasıyla yemelerini sağlayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

11. Yemek yemeleri için onlara geniş zaman tanıyın.

Ona yemek yerken çiğnemesini ve dikkatle yutmasını hatırlatın. Unutmayın ki, yemeği bitirmek bir saat veya daha uzun sürebilir.

12. Birlikte yemek yiyin.

12. Birlikte yemek yiyin.

Yemekleri eğlenceli bir sosyal etkinlik haline getirin. Araştırmalar, insanların başkalarıyla birlikte olduklarında daha iyi yemek yediğini gösteriyor.

13. Kişinin yediğini veya ne zaman yediğini hatırlamayacağını unutmayın.

13. Kişinin yediğini veya ne zaman yediğini hatırlamayacağını unutmayın.

Kişi kahvaltı veya yemek yemek hakkında soru sormaya devam ederse, birkaç kahvaltılık ürün vermeyi düşünebilirsiniz. Meyve suyu, ardından küçük bir tost, ardından da tahıllı bir ürün verebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
27
6
4
3
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
diegosuzfrida

Bende bunun başlangıcı var sanırım biriyle kavga etsem neden kavga ettiğmi unutuyorum yahuu -_-

Sukru Kartal Celik

ALZHEIMERIN SEBEBİ EKMEK VE ŞEKERDİR. BOL PROTEIN TÜKETIN LÜTFENNN 1-Şeker Ürün TÜKETMEYİN Her sebzede meyvede şeker var. Günde 1 Porsiyondan Fazla meyve ... Devamını Gör