Görüş Bildir
Haberler
Bakan Eroğlu: 'İğneada'yla İlgili Bir Çalışma Yok'

Bakan Eroğlu: 'İğneada'yla İlgili Bir Çalışma Yok'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kırklareli İğneada'ya nükleer santral yapılmasıyla ilgili çalışmanın geçmişte yapıldığını belirterek, 'Çok yıllar önce, belki 10- 20 yıl önce Türkiye'de 3 şehirde nükleer enerji yapılması konusunda bir çalışma yapıldı. Birisi Sinop, birisi Akkuyu, birisi de İğneada. Şu anda Sinop ve Akkuyu'da nükleer santral yapılıyor ve yapılacak. İğneada'yla ilgili bir çalışma ve başvuru yok' dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da temel atma töreni sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Bakan Eroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun'un 3'üncü nükleer santralin İğneada'ya yapılacağı yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, İğneada'yla ilgili çalışmanın geçmişte yapıldığını söyledi.

'Geçmişte çalışma yapıldı'

Eroğlu, 'Buna açıklık getireyim. Çok yıllar önce, belki 10- 20 yıl önce Türkiye'de 3 şehirde nükleer enerji yapılması konusunda bir çalışma yapıldı. Bakanımız muhtemelen onu söyledi. Birisi Sinop, birisi Akkuyu, birisi de İğneada. Şu anda Sinop ve Akkuyu'da nükleer santral yapılıyor ve yapılacak. İğneada'yla ilgili bir çalışma ve başvuru yok' dedi.

“Tamamen milli parkların dışında olan bir alan”

Eroğlu, İğneada'yla ilgili sözü geçen bölgenin milli parkların koruma alanında olmadığını ve kendilerine  bu konuda herhangi bir müracaatın da intikal etmediğini söyledi. Bakan, 'Kaldı ki o alan tamamen milli parkların dışında olan bir alan. Bunu özellikle belirtmek istiyorum' diye konuştu.

"Üçüncü santralin İğneada bölgesinde yapılması planlanıyor"

"Üçüncü santralin İğneada bölgesinde yapılması planlanıyor"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada 'Üçüncü nükleer santralin Kırklareli İğneada bölgesinde yapılması planlanıyor. Firmalarla görüşmeler devam ediyor. Şu an ilk gelenler Çinliler ile Amerikalıların Westinghouse firması. Mutabakat zaptı imzalandı. Japonların da ilgisi var' demişti.

DHA ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
24
19
15
8
7
0