Görüş Bildir
Haberler
Aslan Durdurulamıyor

Aslan Durdurulamıyor

Fatih
09.11.2014 - 21:26

Aslan Durdurulamıyor

Türkiye Basketbol Ligi'nin 5. haftasının merakla beklenen derbisinde Galatasaray Liv Hospital, Anadolu Efes'i 77-76 yendi.

Türkiye Basketbol Ligi'nin merakla beklenen 5. hafta mücadelesinde gülen taraf Galatasaray Liv Hospital oldu. Sarı-Kırmızılı ekip, büyük bir bölümünü önde götürdüğü karşılaşmadan 77-76 galip ayrılarak ligdeki 4. zaferini elde etti. Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Anadolu Efes'ti. Lacivert-Beyazlı ekip, ilk üç dakikayı Stephane Lasme ve Dario Saric'in sayılarıyla 10-4 önde geçti. Lasme'nin 7, Saric'in 8 sayı attığı ilk periyotta Galatasaray'ı ateşleyen isimler ise Zoran Erceg ve Sinan Güler oldu. Rakibini yakalayan Cim Bom, ilk periyodun son saniyesinde Vladimir Micov'un basket faulü ile 20-19 öne geçti. İkinci periyotta da Sinan ve Erceg'in yanı sıra Furkan Aldemir'den boyalı alan desteği alan Cim Bom, 15. dakikayı 33-26 önde geçti. Carlos Arroyo'nun Furkan Aldemir'le sağladığı uyumla farkı açan Galatasaray, devreye üç buçuk dakika kala farkı çift hanelere taşıdı: 39-28. Efes bu bölümde oyuna Stratos Perperoglou ile tutunsa da devre, Galatasaray'ın 42-38 üstünlüğüyle tamamlandı.

Efes'in gençleri şaşırttı

Efes, üçüncü periyotta Perperoglou, Milko Bjelica ve Saric ile skor üretimini sürdürdü. 25. dakikada Matt Janning, maçtaki ilk basketini buldu ve skoru 50'de eşitledi. Ancak Galatasaray, Sinan Güler, Carlos Arroyo ve Furkan Aldemir'le bulduğu sayılarla son 10 dakikaya 61-57 önde girmeyi başardı. Son periyodun ilk bölümünde farkı yeniden 9 sayıya kadar çıkaran (66-57) Aslan, Efes'in genç yıldızı Furkan Korkmaz ile bulduğu iki üçlük isabetine engel olamadı ve takımlar son 5 dakikaya 69-66'lık skorla girdi. Perperoglou ve Saric'in 5'inci faullerini alarak oyun dışı kalmasının ardından Efes adına bir diğer genç yıldız olan Cedi Osman sahneye çıktı. Milli forvet, bir buçuk dakika içinde iki basket, iki de serbest atış isabetiyle takımını son 30 saniyeye 74-73'lük skora taşıdı. Bitime 3 saniye kala üçlük bölgesinde atış halindeyken faule maruz kalan Cedi Osman, serbest atış çizgisinde kullandığı ikinci atışta isabet bulamayınca Efes, maçı uzatmaya taşıma şansını yitirdi ve sahadan 77-76 yenik ayrıldı. Hakemler, Cedi Osman'ın son faul pozisyonuna ilk etapta atış halinde olmadığı gerekçesiyle iki serbest atış verse de Efes teknik ekibinin itirazları, pozisyonun yeniden değerlendirilmesine sebep oldu ve hakem üçlüsü, üç serbest atışta karar kıldı.

Kerem gönlüm sakatlandı

Galatasaray'da en skorer isim 17 sayı atan Sinan Güler oldu. Geçtiğimiz hafta oynanan Avrupa Ligi maçında Neptunas'a 18 sayı atarak Euroleague kariyer rekorunu kıran milli yıldızın sahanın her iki yönünde de başarılı bir oyun çıkardığı gecede Furkan Aldemir, 11 sayı ve 13 ribaund ile çıkışını sürdürdü. Üçüncü çeyrekteki skorer oyunuyla dikkat çeken Zoran Erceg, 13 sayı atarken maç boyunca 1 asistle sınırlı kalan Carlos Arroyo da 16 sayı attı. Efes'te en skorer isim, 14 sayıyla Cedi Osman oldu. Lasme 13, Saric 11, Perperoglou ve Bjelica 12, sayı attı. Galatasaray'ın 37 yaşındaki pivotu Kerem Gönlüm, maçın ikinci yarısında sakatlanarak oyunu yarım bıraktı.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/basketbol/tbl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın