Görüş Bildir
Haberler
Aşk Uğruna Nelerden Vazgeçtiğimizi Gösteren 13 Şey

etiket Aşk Uğruna Nelerden Vazgeçtiğimizi Gösteren 13 Şey

Öykü Parlak
13.01.2016 - 16:02

Leyla uğruna çöllere düşen Mecnun, Şirin uğruna dağları delen Ferhat, Aslı'ya kavuşamadan yanıp kül olan Kerem, ayrı yaşamaktansa birlikte ölmeyi göze alan Romeo ve Juliet... Hepimiz bu fedakarlık ve hüzün dolu aşk hikayelerini dinleyerek büyüdük. Belki birgün efsane olabilecek bir aşk yaşarız umuduyla yıllarımız geçti. Aşk denilen duygunun kendi başına bir efsane olduğunu kabul etmek istemedik. 

Kimi zaman daha çok sevilmek için, kimi zaman sevgimizi göstermek için, kimi zaman sevdiğimiz insanı kaybetmemek için türlü fedakarlıklar yaptık. Her ne kadar Hegel 'bir insanın sana neler verebileceği değil, senin için nelerden vazgeçeceği önemlidir.'  derken biraz haklı olsa da yaptığımız fedakarlıklar çoğu zaman kendimizden vazgeçtiğimizin acı birer kanıtı oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ailenizden vageçmek

Hayattaki en değerli varlığımız, doğduğumuzdan beri yanımızda olan ve hep de olacak olan ailemiz... Kimi zaman aşk öyle bir kör ediyor ki gözlerimizi, ailemizden bile vazgeçiyoruz. Bazen onların onaylamadığı birine aşık olup onları karşımıza alıyoruz, bazen aşk için onlara türlü yalanlar söylüyoruz.

2. Kariyerinizden vazgeçmek

Her ne kadar o an aldığınız en mantıklı kararmış gibi gelse de sonradan en büyük pişmanlığınıza dönüşecektir bu adım. Sevgilinizden uzak kalmamak için, kazandığınız yurt dışı eğitim programına gitmemek, onun uğruna okulunuzu uzatmak/dondurmak. Bunların ne kadar yanlış kararlar olduğunu ise çoğu zaman çok geç anlarsınız.

3. Sosyal medya hesaplarınızı kapatmak

Günümüz ilişkilerinin belki de en sık yaşadığı durum bu: sosyal medya kavgaları. O kızı neden favladın? Kim mesaj attı? Neden böyle bir şey yazdın? Çoğu zaman sırf bu kıskançlık krizlerine katlanmamak için tüm hesaplarımızı kapatıyoruz.

4. Sırf o istiyor diye saç modelinizi değiştirmek

Kızlar! Özellikle sizin en sık yaptığınız hata bu. Sırf o seviyor diye saçlarını kısacık kestirmek, sarı sana yakışmıyor dedi diye saçlarınızı siyaha boyatıp sonra yıllarca o siyah renkten başka renge geçememek... Olduğunuz halinizle çok güzelsiniz. Bırakın sizi öyle sevsin, sevmiyorsa gitsin.

5. Onun görüşmenizi istemediği arkadaşlarınızla görüşmemek

O yokken de hayatınızda olan, tüm kötü günlerinizde yanınızda olan arkadaşlarınızı sırf o istemiyor diye hemen hayatınızdan çıkarırsınız. Bu insanlardan etrafınızda da çok fazla vardır. Sevgilisi olduğu an tüm hayatını onun üzerine kurar ve tüm arkadaşlarını hayatından uzaklaştırır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tuttuğunuz futbol takımını değiştirmek

Tamam kabul bu biraz zararsız bir durum ama tuttuğunuz takımı bile değiştirmenizi isteyen kişi sizin neyinizi seviyor olabilir? Değişmeyen şey kalmadı ki!

7. Giymenizi istemediği kıyafetleri çöpe atmak

Öncelikle bir konuda anlaşalım. Kıyafetlerinize karışması kıskançlık değil hayata müdahaledir. Sizi çok sevdiği için kıskanıp kıyafetlerinize karışmıyor. Sizi olmanızı istediği insana dönüştürmeye çalıştığı için kıyafetlerinize karışıyor.

8. Dans kursuna gitmek

Beylerin hakkını yemek istemem. Sırf sevgilisi istiyor diye dağ gibi adamlar ellerinde dans ayakkabılarıyla tango kursunun kapısından giriyor. Tangoya en ufak ilgisi yok, latin dansları desen ııh hiç ona göre değil ama sevgilisi bir kere 'noooluur aşkıım' demiş. Elden bir şey gelmez.

9. Makyaj yapmaktan vazgeçmek

Hepimizin en sık duyduğu şikayetlerden birisi de bu kızlar. 'Ruj sürme seni öpemiyorum'. Haklı ve romantik bir yakarış bu ama ruj sürmeyince de yürüyen ölü gibi geziyoruz ortalarda. Ne yapalım yani bizim için çok zor bir karar bu!

10. En sevdiğiniz bilgisayar oyununu silmek

Şüphesiz ki erkeklerin çoğunun en büyük rahatlama aktivitesi tek başına veya grup halinde oynadıkları bilgisayar oyunları. Sizin kesinlikle anlayamadığınız oyun terimleri, ona bir türlü ulaşamamanıza sebep olan 13 saatlik oyun oynama rekorları... Şikayetlerinizden bunalınca size de oyunu sevdirmeye çalışırlar ama siz asla oyunun amacını çözemezsiniz. Çok nadir de olsa sevgilisi uğruna bilgisayar oyunlarından vazgeçen birkaç erkek vardır. Elinizden kaçırmayın onları.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sigarayı bırakmak

Yapılan anketlerin çoğunda sigara içen insanlar sigara içen bir sevgili, sigara içmeyenler de sigara içmeyen bir sevgili istediğini söylüyor. Fakat aşk bu. Kalbiniz ciğerinizi dinlemez. Fedakarlıkların belki de en güzeli en yararlısı sigara içmeyen sevgiliye pis pis kokmamak için sigarayı bırakmaktır.

12. Hobilerinizden, alışkanlıklarınızdan vazgeçmek

Her cumartesi kızlarla şarap gecesi yapmak, her perşembe 11-12 halı saha maçı ayarlamak, ayda bir kez şehir dışı etkinliklere katılmak... Hepimizin hayatımızı güzelleştirmek ve sıkıcılıktan kurtarmak amacıyla yaptığı alışkanlıklar var. Sevgiliniz olduktan sonra her adımınızı iki kişilik düşünmek zorunda olduğunuz için ne yazık ki bu alışkanlıklarla da vedalaşabiliyorsunuz.

13. En kıymetli şeyden, uykudan vazgeçmek

Kimi zaman onun yetiştirmesi gereken bir işe yardım ettiğiniz için, kimi zaman sabahlara kadar telefonla konuştuğunuz için kimi zaman da saatlerce kavga edip ağladığınız için uykusuz kalıp, ertesi gün ruh gibi gezersiniz.

Aşkınız, karşılıklı fedakarlıkların olduğu, birbiriniz uğruna pek çok şeyi göze alabildiğiniz zaman, gözlerinizin önünde nasıl büyüdüğünü anlayamadığınız küçük bir çocuk gibi gelişerek büyür. Kişiliğinizden ödün vermediğiniz sürece, ilişkinizi sağlam temellere dayandıracak, huzur verecek fedakarlıklar yapmaktan çekinmeyin. Fakat ne kadar severseniz sevin, bu fedakarlıkları sadece sizin yaptığınızı fark ettiğiniz an, bu yükün altında ezilmeyin ve kendinizi özgürleştirin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
232
106
67
24
24
10
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Modern kölelik amk ne aşkı

Değişiiik

hay ağzın bal yisin gardaş:) bencilce duygulara itaat etcek köle arıyoruz bunun adını da aşk koymuşuz.

Pasif Kullanıcı

aileden vazgeçmek mi? aşk uğruna aileden vazgeçmiyorsun sadece aşk için aileyi bir rafa çekiyorsun bir zaman sonraa anaaaaaaaaaaaa babaaaaaaaaaaa diye tutuş... Devamını Gör

Fıstıkçı Şahap

ben dans kursuna gitmemek için ayrılmıştım içimden baçatanın amk demiştim