Görüş Bildir
Haberler
Artık Gösterge Paneline Bakmayacaksınız

Artık Gösterge Paneline Bakmayacaksınız

Onedio Medya
12.07.2014 - 14:00 Son Güncelleme: 12.07.2014 - 14:58

Artık Gösterge Paneline Bakmayacaksınız

Jaguar ve Land Rover sürüş sırasında göstergelere bakma gerekliliğini ortadan kaldıran, otomobilin ön camını sanal ekrana dönüştüren bir projeyi test etti.

Projeye göre sürücüler, gittikleri hızı, aracın kaçıncı viteste olduğunu ve otomobilin devrini bilgilendirme panellerine bakmadan, doğrudan ön camdaki sanal ekrandan görebilecekler.

Yarışlarda teknolojinin olanaklarından yararlanmaya odaklanan şirketin projesine göre, şeffaf bir ekran haline getirilen ön camda sürücü için en uygun yarış çizgisi, aracın o anki hızı ve vites bilgileri yer alacak. Bu da sürücüye yarış anında bir hayli kolaylık sağlayacak.

Video oyunlarındaki grafiklerden esinlenilerek hazırlanan projeye göre, ekran haline getirilmiş ön camda, yarışan canlı rakipleri belirleyebilmek için bir sanal araba önizlemesi de bulunacak. Testleri devam eden sistem, gündelik hayatta ise dikiz aynalarının kullanımını azartabilir, yoldaki tehlikeleri daha görünür hale getirebilir ya da navigasyon için gereken haritaları ön cama yansıtarak, bir adres ararken sürüş kolaylığı sağlayabilir.

ZAMAN.COM.TR HABERLER OTOMOBİL

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/otomobil_arti...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0