Görüş Bildir
Haberler
Arda Turan'ın 7 Sırrı: 'Süleyman Seba'

Arda Turan'ın 7 Sırrı: 'Süleyman Seba'

Enver K.
30.01.2016 - 13:48

İspanya La Liga takımlarından Barcelona forması giyen Arda Turan'ın '7 numaralı' forma tercihini neden yaptığını ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Arda Turan'ın 7 numaralı formayı seçmesinde Süleyman Seba'nın forma numarasının 7 olmasının büyük rol oynadığını ifade etti.

İşte o yazı;

Arda, profesyonel futbol kariyeri boyunca 10 numara olarak oynadı ve bilindi. Gel gör ki Barcelona’da 10 numara dünyanın en iyi futbolcusu Arjantinli Lionel Messi olunca Arda’nın yeni bir sırt numarası seçmesi gerekti.

Arda 7 numarayı seçti. 7 numaralı Arda, Barcelona’da 10 numara işler yaparken Türkiye’nin gururu milli futbolcumuzun yeni sırt numarasının sırrı ise hem duygusal hem de çok anlamlı.

Arda, Madrid’de oynadığı sezon Fatih Terim’in kızı Buse Terim’in düğünü için izin alır ve 1 günlüğüne İstanbul’a gelir. Düğüne katılır. O sırada Fatih Hoca’nın büyük kızı Merve de hastanede yatmaktadır. Arda, Madrid’e dönmeden Merve Terim’i de görmek ister ve havaalanına gitmeden Amerikan Hastanesi’ne uğrar.

Öğrenir ki Süleyman Seba da aynı hastanede yatmaktadır. Arda, bir gece yarısı Seba’nın kaldığı odanın kapısını çalar ve girer içeri... Herkes şok olur. Seba ve Arda arasında odadakileri ve hatta hasta personelini gözyaşlarına boğan çok duygusal anlar yaşanır. Süleyman Seba, Arda’ya “Hastaneye gelmeden önce hep senin maçlarını seyrederdim. Gurur duyuyorum seninle...

Ama sakın Türkiye’ye dönme.” diye nasihat verir. Arda, Süleyman Seba’nın elini öper, geçmiş olsun diler ve Madrid’e döner. Bu ziyaretten birkaç ay sonra Süleyman Seba vefat eder ama Arda o görüşmeyi hiç unutmaz. Ve gün gelir Barcelona’da Arda’ya “Yeni bir sırt numarası seç” denir. Arda o günü hatırlar ve Süleyman Seba’nın da futbolculuk döneminde taşıdığı sırt numarası olan 7’yi seçer.

Süleyman Seba, sadece Beşiktaşlıların değil, Fenerbahçelilerin, Galatasaraylıların... bu ülkedeki herkesin önünde ceket iliklediği büyük bir adamdı. Onu kaybettik. Geri getirmek imkansız. Ama ne mutlu bize ki, bu ülkede hangi takımı tutarsa tutsun herkesin sevdiği, karakterini taktir ettiği ve başarısı için dua ettiği bir “adam” daha var: Arda Turan.

Arda Turan, herkesin birbirini bir kaşık suda boğmaya hazır olduğu bu ülkede elimizde kalan son “ortak değerlerden” biridir. Allah nazarlardan korusun, yolunu açık etsin.

Sporx

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
6
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın