Görüş Bildir
Haberler
Anonymous, Erdoğan’a Savaş mı Açıyor?

Anonymous, Erdoğan’a Savaş mı Açıyor?

Batuhan
23.03.2014 - 12:12

Anonymous, Erdoğan’a Savaş Mı Açıyor?

Hacker grubu Anonymous, Erdoğan hükümetinin Twitter’ı yasaklaması sonrası geçtiğimiz saatlerde youtube kanalında bir video yayınladı. Türkiye’de son dönemdeki gelişmelerin ve Twitter yasağının anlatıldığı videonun sonunda grup, Erdoğan’a özel olarak “Bizi bekle” dedi.

Anonymous’un kaydı, Başbakan Erdoğan’ın Twitter’ı kapatarak büyük bir tepkiye yol açtığını ve devlet baskısını yepyeni bir seviyeye ulaştırdığını aktarmasıyla başlıyor

Başbakan’ın Bursa mitingindeki Twitter sözlerini aktaran grup, ses kayıtlarından ve ses kayıtlarında geçen evdeki paraları ‘sıfırlama’ konusundan bahsediyor.

Twitter’ın sadece muhalifler değil, 4 milyon takipçili Gülen hareketi ve AKP’liler tarafından da kullanıldığını anlatan Anonymous, Erdoğan’ın ‘robot lobisi’nin kendisine yönelik twitter mesajları sebebiyle kendini tehdit altında hissedip Twitter’ı kapattığını dile getiriyor.

Erdoğan’ın son hareketiyle son kez ve tamamen ‘kafayı yediğini’ söyleyen Anonymous, videoya Berkin Elvan’ın hikayesini ve Erdoğan’ın Berkin’e yönelik “terörist” suçlamalarını hatırlatarak devam ediyor.

Türk Tabipler Birliği’nin (TTB) Erdoğan’ın mental sağlığı ile ilgili raporunu ve bu rapordaki endişeleri aktaran Anonymous, Gezi Parkı protestoları, ODTÜ yol inşaatı, 3. Köprü, Berkin Elvan, yeni internet yasası, yolsuzluk ve rüşvet ile giderek artan otoriter yönetim anlayışına yönelik protestolar gerçekleştiğini dile getiriyor. Anonymous, AKP’nin Twitter’ı kapatma girişiminin halkı susturmaya çalışma girişimlerinin son adımı olduğunu anlatırken Türkiye’nin en çok gazetecinin tutuklu olduğu ülke olduğu hatırlatılıyor.

Türk halkının sokaklarda olduğu kadar internette de cüretkar olduğunu söyleyen Anonymous, VPN ve DNS gibi yollarla yasakları aştıklarını aktarıyor.

Kendi nöbetlerinde kimsenin interneti kapatamayacağını ifade eden Anonymous, mesajının sonunda Erdoğan’a mesaj göndererek, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam, bizi bekle” diyor. 

(ZETE)

Kaynak: http://zete.com/2014/03/anonymous-erd...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
1
1
0
0
0