Görüş Bildir
Haberler
Almanya 2024'e Aday

Almanya 2024'e Aday

Fatih
06.12.2014 - 19:08
İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya Olimpiyat Komitesi'nin (DOSB), 2024 Olimpiyat Oyunlarını düzenlemek için aday olma yönünde karar aldığı bildirildi.

Dresden kentinde düzenlenen DOSB Genel Kurulu’nda, delegelerin oy birliğiyle Almanya'nın 2024 Olimpiyat Oyunları’nın organizasyonuna talip olması için prensip kararı alındığı ifade edildi.

DOSB’nin Olimpiyat Oyunları’nın düzenleyeceği kentin Berlin veya Hamburg olması yönünde ise 21 Mart 2015 tarihinde karar vereceği ifade edildi. Spordan sorumlu olan Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Alman hükümetinin DOSB’nin aldığı bu kararı desteklediğini belirterek, 'Ben bu kararı doğru buluyorum' dedi.

Maiziere, burada Berlin’in veya Hamburg’un değil, Almanya’nın adaylığının söz konusu olduğunu ifade ederek, 'Sadece bu şekilde bir şansımız var ve başarılı oluruz' ifadesini kullandı.

DOSB’den profesyonel sporu yeniden yapılandırmasını isteyen Maiziere, 'Biz yol ayrımındayız. Ya adım adım orta seviyeye doğru gideriz ya da cesaretli bir şekilde ilerleriz. Ben ikinci yolun kararlılıkla gidilmesinden yanayım' şeklinde konuştu.

Maiziere, hükümet olarak bu yolu birlikte gitmeye hazır olduklarını ifade ederek, ancak yarım işlerin yapılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Maiziere, 'Olmuyorsa olmaz. O zaman küçük ülkelerin olduğu yerde oluruz. Ancak orası Almanya’nın bulunacağı yer değildir’’ dedi.

DOSB’nin aldığı kararda, 2024 Olimpiyatları'nın alınamaması durumunda, 2028 Olimpiyatları için de aday olunması olanağının sunulduğu ifade edildi.

Almanya 1972 yılında Münih Yaz Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapmıştı. Münih daha sonra iki kez kış olimpiyatları için aday olmuş ancak organizasyonu alamamıştı.

Hörmann yeniden DOSB Başkanı seçildi

Öte yandan Dresden'de yapılan toplantıda Alfons Hörmann, oy birliği ile yeniden DOSB'nin başkanı seçildi. Hörmann, Thomas Bach'ın Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin başına geçmesiyle DOSB Başkanlığı'na getirilmişti.

Sporx

Kaynak: http://www.sporx.com/digersporlar/oli...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0