Görüş Bildir
Haberler
Ali Koç: ‘Çocuklarımızın Geleceğinden Endişeliyim’

Ali Koç: ‘Çocuklarımızın Geleceğinden Endişeliyim’

Caner
26.02.2015 - 00:29
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ali Koç, İşsizliğin dünyanın her yerinde büyük sorun olarak ortaya çıktığını söyleyerek, 'Bu gidişat berberinde sosyal sorunlar ve ciddi gerginlik getiriyor. Ben şahsen 6 ve 8 yaşında iki çocuk sahibi bir baba olarak çocuklarımızın geleceğinden, bu gidişata baktığımız zaman, endişe duymamak mümkün değil diye düşünüyorum' dedi.

Küresel İşbaşında Eğitim Ağı’nın (GAN) ilk ulusal uygulaması TİSK’in önderliğinde Türkiye’de kuruldu.

G20-OECD İşbaşında Eğitimin Geliştirilmesi Konferansı ve GAN Türkiye ağı açılışı ve imza töreni Antalya Akra Barut Otel’de yapıldı. Törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yanı sıra B20 İstihdam Görev Gücü’nün Koordinatör Eş Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, işverenlerin dünyadaki en üst örgütü olan Uluslararası İşverenler Teşkilatı (IOE) Başkanı Daniel Funes de Rioja, TİSK Başkanı Yağız Eyüboğlu, L20 Türkiye Başkanı Ergün Atalay, ILO, OECD, B20 ve L20 temsilcileri ile Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin temsilcileri katıldı.

'ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNDEN ENDİŞELİYİM'

Bu çağın sorunlarının başında, özellikle 2008 yılından bu yana artan işsizlik ve istihdamla ilgili sorunlar geldiğini kaydeden Koç, 'Son dönemdeki krizler yaramızı daha da derinleştirdi ve iyileştirme de arzu ettiğimiz seviyede değil' dedi.

İşsizliğin dünyanın her yerinde büyük sorun olarak ortaya çıktığını söyleyen Ali Koç, şöyle konuştu: 'Her kesimden milyonlarca insanın umutları yok oluyor, hayatları kararıyor ve onlar açısından dünya yaşanmaz bir konuma geliyor. Tabi ki bu gidişat da berberinde sosyal sorunlar ve ciddi gerginlik getiriyor. Ben şahsen 6 ve 8 yaşında iki çocuk sahibi bir baba olarak çocuklarımızın geleceğinden, bu gidişata baktığımız zaman, endişe duymamak mümkün değil diye düşünüyorum. Eminim bu da hepiniz için geçerlidir.'

İHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0