Görüş Bildir
Haberler
3D Yazıcılar ile İlgili Bilmeniz Gereken 5 Şey

3D Yazıcılar ile İlgili Bilmeniz Gereken 5 Şey

Buğra Haksever
04.07.2014 - 09:25 Son Güncelleme: 04.07.2014 - 13:13
İçeriğin Devamı Aşağıda

1- 3D Yazıcılar Lazer Teknolojiyle Başladı

3D Yazıcılar ilk günlerinde (1980’lerin başında) geliştirildiğinde, günümüzde yaygın olarak kullanılan FDM(Fused Decompostion Modeling) teknolojisinden ziyade baskı için lazer teknolojisini kullanıyordu.

2- 3D Yazıcıdan hemen hemen her şeyi üretebilirsiniz(Çikolata bile)

3D Yazıcıların baskı için yaygın olarak kullandığı malzemeler plastik, seramik ve metal olarak öne çıkmaktadır. Fakat son zamanlarda doku, peynir, hatta çikolata basan 3D Yazıcı haberlerini bile duyar olduk. Aslında kullandıkları teknolojiler birbirine benzer olan bu makinalarda sadece farklı olan şey kullandıkları hammadde.

3- 3D Yazıcıdan Geleneksel Üretim Metotlarına Göre Daha Az Atık Çıkar

Geleneksel üretim metotlarında hammadde kesme, delinme vb. İşlemlere maruz kalır. Bu da atık plastik miktarını arttırmaktadır. 3D Yazıcılarda ise, additive manufacturing adı verilen bir metot kullanılır. Bu metot da ise ürün katman katman basılır ve bu da atık plastik miktarını minimuma indirmektedir.

4- 3D Yazıcı ile Üretim Riski Daha Azdır

Geleneksel üretim methodlarındaki gibi herhangi bir obje ve makina için kalıp dökmektense, 3D Yazıcı sayesinde sahip olduğunuz herhangi bir 3D Modeli somutlaştırabilirsiniz. Böylece bir prototip geliştirip onu müşteri deneyimine sunarken gereken finansal kaynağını 3D Yazıcı ile minimuma indirebileceğiniz gibi ürünün başarısız olması durumunda kaybınızı da azaltmış olmaktasınız. Buda 3D Yazıcıların geleneksel üretim methodlarına göre daha az finansal risk içermesi anlamına gelmektedir.

5- 3D Yazıcı ile Lokal İş Modelleri Daha Güçlü Olacak

3D Yazıcıların fiyatlarının düşmesiyle önümüzdeki 10 yılda 3D Yazıcılara ulaşmak çok daha kolay olacaktır. Belki de hemen hemen her evde görmek mümkün olacaktır. Durum böyle olunca lokal bazlı üretim yapan iş modelleri ise daha güçlü olacaktır.

Kaynak: http://www.priyoid.com/haberler/3d-ya...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0