Görüş Bildir
Haberler
23 Nisan'da Kaçırılmayacak Konser

23 Nisan'da Kaçırılmayacak Konser

Unimetre
10.04.2014 - 11:45 Son Güncelleme: 10.04.2014 - 14:23

23 Nisan'da Kaçırılmayacak Konser

Ankara Devlet Opera ve Balesi, Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası ve TRT Çocuk Korosu Yılın En Büyük Çocuk Etkinliğinde Buluşuyor…

Ankara Devlet Opera ve Balesi Çocuk Balesi Bölümü, Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası ve TRT Ankara Çocuk Korosu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında bir araya geliyor. 23 Nisan Çarşamba günü Ankara Arena Spor Salonu’nda, ücretsiz olarak gerçekleştirilecek konserde müzikseverler unutulmaz bir müzik ziyafeti ve görsel şölene şahit olacaklar.

Ankara Devlet Opera ve Balesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin iki çok kıymetli kurumuyla, Ankara ‘da çok özel bir etkinliğe hazırlanıyor. 2006 yılında Doğuş Grubu bünyesinde kurulan ve Türkiye’deki çeşitli konservatuvarların 11-18 yaş grubu öğrencilerinden oluşan Türkiye’nin ilk ve tek ulusal çocuk senfoni orkestrası Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO) ve TRT Ankara Çocuk Korosu, Ankara Devlet Opera ve Balesi Çocuk Balesi Bölümü’nün performanslarıyla, 23 Nisan Çarşamba günü Ankara Arena Spor Salonu’nda uzun süre dillerden düşmeyecek bir etkinliğe imza atacak.

Şefliğini ve Genel Müzik Direktörlüğünü Prof. Rengim Gökmen’in üstlendiği ve yaklaşık 90 öğrenciden oluşan DÇSO, 120 kişilik TRT Ankara Çocuk Korosu ile 40 kişiden oluşan ve ünlü baletimiz Tan Sağtürk’le birlikte sahne alacak olan Ankara Devlet Opera ve Balesi Çocuk Balesi Bölümü’ne eşlik edecek. Barış Manço’nun “Bugün Bayram”ından, Ayten Alpman’ın sesinden zihinlere kazınan “Memleketim” şarkısına uzanan geniş bir repertuvar ile popüler çocuk eserlerinin koro ve orkestra uyarlamalarına yer verilecek konserde, birbirinden özel bale gösterilerine de ev sahipliği yapacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında sahnelenecek yılın en büyük çocuk konseri, saat 19.30’da Ankara Arena Spor Salonu’nda izleyiciyle buluşacak. Yaklaşık 12.000 kişiyi ağırlama kapasitesine sahip salonda, etkinlik ÜCRETSİZ olarak gerçekleşecektir. Konsere giriş için temin edilmesi gereken ücretsiz biletler MyBilet’te, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu ve Devlet Opera ve Balesi gişelerinde…

Konser Programı

Kaynak: http://www.unimetre.com/23-nisanda-ka...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın