18 Maddeyle Türkiye'de Üniversite Öğrencisi Olmanın Zorlukları
18 Maddeyle Türkiye'de Üniversite Öğrencisi Olmanın Zorlukları
18. Eğer KYK'da kalıyorsanız 8 kişilik bir odada sigara dumanı altında ders çalışmak zorunda olabilirsiniz.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
17. Özel yurtta kalıyorsanız aileniz adeta yurt kasasını doldurmak için emeğini feda ediyor olacaktır.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
16. Eve çıkmak istiyorsanız emlakçılar, evsahibeleri, spotçular sizi adeta bir sömürge aracı olarak kullanmaya çalışacaktır.
15. Buralarda yer bulamayınca kalmak için geriye iki yer kalır: Sokak ve cemaatler. Mecbur kalan öğrenci üniversite hayatını baskı içindeki evlerde sürdürmek zorunda bırakılır.
14. Öyle fakülteler var ki öğrencinin gelmiş olduğu liseninkinden daha kötü durumda. Öğrenci, fakültesini gördüğünde kafasındaki bütün üniversite hayalleri bir anda yıkılıyor.
13. Düşünce özgürlüğüne katlanamayanlar yüzünden öğrenciler demokratik haklarını kullanamaz hale getirilmek istenip haksız gözaltılar yapılıyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
12. Harçların kaldırılması haberleri gündemdeyken ikinci öğretimlere üvey evlat muamelesi yapıldı. En azından yarı yarıya bir indirimin yapılması hala bekleniyor.
11. Üniversite bitirmiş birisinin İngilizce seviyesi sadece "My name is Mahmut." diyecek kadarsa yabancı dil eğitiminde bir şeyler epey yanlış gidiyor demektir.
10. Özellikle küçük şehirlerde okuyanların sürekli katlanmak zorunda kaldığı bir durumdur dolmuşlarla üniversiteye gitmeye çalışmak. Balık istifi kalabalık yüzünden sınav günlerinde tam bir işkence halini alır ve çok sayıda öğrenci sınavına yetişemeyebiliyor.
9. Siyasilerin özerk olması gereken üniversite birimlerine sızıp kendi adamlarını yerleştirip istedikleri gibi şekillendirmesini görüp bir şey yapamamak alışıldık bir durum halini aldı..
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
8. Gelişmiş ülkelerde lise mezunları memur oluyorken bu ülkede üniversiteliler memurluğa hasret bırakılıyor. Oysa lisans mezunu birinin yaratıcı bir dalda ülkeyi kalkındırmak için kullanılması gerekirdi.
7. Hocanın kendi yazıp verdiği notlarda bile bir çocuğun yapmayacağı imla hataları, anlatım bozuklukları varken sınava konsantre olmaya çalışmanın zorluğunu öğrenciler iyi biliyor.
6. Olmaması gereken oranlarda işsiz üniversite mezunu var ve liseyi bile yarıda bırakan eski sınıf arkadaşlarının kendinden daha iyi işlere sahip olmalarını gördüklerinde bir kez daha eğitim sistemini sorgulamasına neden oluyor.
5. Eğitim sistemini oyun hamuruymuşçasına canları sıkıldıkça değiştiriyorlar ve bu konuda mağdur olanların görüşleri bile alınmıyor.
4. Dünya standartlarının çok altında olan, profesör yetersizliğinin önemli boyutlarda olduğu, yaratıcılık yerine ezberci sistemin dayatıldığı bir sistem içinde öğrenciler kendilerini istediği gibi yetiştirememekte.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
3. Defalarca soruların çalındığını gördükçe, baştakilerin adamlarını istedikleri yere atamalarını izledikçe o sınava konsantre olmak o kadar da kolay değil.
2. Vatandaşlık dersine beden hocası girerse, okul önündeki caddeye üst geçitler yapılmamaya devam ederse, üniversiteye girebilmek için gerekli bilgileri okuldan değil de dersaneden öğrenmeye devam edilirse gidişatın pek değişeceği yok.
1. Üniversiteyi kazanıp gelen bir öğrenci genellikle puanım nereye yeterse mantığıyla gelir, baştan beri bir hedef belirlenmez ve bu yüzden çoğu öğrenci sevmediği bölümde okur ve sonunda verimsizlik doğar. Bu da beraberinde mezun olduğunda ne yapacağını bilmeyen bir birey ortaya çıkarır.
Ama bütün bu zorluklara rağmen okumak iyidir, lisedeki hayallerinizdeki gibi olmasa da...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!