Görüş Bildir
Haberler
“Things” Senin Gerçekliği 'Hack'leme Tarzın

“Things” Senin Gerçekliği 'Hack'leme Tarzın

Sivil Alan
10.12.2014 - 13:39 Son Güncelleme: 10.12.2014 - 14:31
İçeriğin Devamı Aşağıda

24 Kasım - 12 Aralık tarihleri arasında mentor desteğiyle fikir sahipleri proje fikirlerini netleştirmeye ve Hackathon’a hazırlamaya çalıştılar.

12-14 Aralık’ta proje ekipleri, tasarımcı ve code yazanlar ile birlikte projelerini demo haline getirmek için 2-günlük Hackathon etkinliğinde çalışacak.

14 Aralık saat 17:00’da Hackathon’da hazırlayacakları demo’ları sunacaklar.

17:00'da Tasarım Atölyesi Kadıköy'e bekliyoruz.

“Things”,sosyal teknolojinin sosyal değişim için sunduğu araçlar ile ilgilenen STKlar, aktivistler ve farklı disiplinlerden kişiler arasında ilişki geliştirme amacı ile yola çıkmış olan sosyal değişimi destekleyen teknolojik proje fikirleri üzerinde çalışmakta olan bir proje.

Kick off etkinliği ile 9 Ekim’de Things proje kapsamında “Challenge” (fikirler çağrısı) açıldı. 9 Ekim ve 5 Kasım tarihleri arasında teknoloji aracıyla fark yaratmak isteyen birey, STK veya resmi olmayan oluşum yourthings.org web sitesinde üzerinde fikirlerini sundu. Toplam 108 gelen proje başvurularını farklı alanda uzmanlardan oluşan jüri değerlendirdi ve finale girecek 7 fikri seçti.

Seçilen projeler:

  • Ustamdan,Anadolu’da kaybolmaya yüz tutmuş, yüzyıllardır süregelen zanaatları canlandırmak ve devamlılığını sağlamak amacı ile tasarlanmış, mobil aplikasyon ile güçlendirilecek bir e-ticaret sitesidir.

  • Kan-ka, kan almak veya kan vermek isteyen insanları buluşturan bir platform oluşturarak, son günlerde sosyal medyalarda 'acil kan aranıyor' mesajlarına oluşan duyarsızlaşmayı kırmayı amaçlıyor.

  • Bir Bakar Mısın?online bir ağ oluşturup akıllı telefonlardaki uygulamayla görme engelliler o anda müsait olan gönüllünün kendisi için bir görseli betimlemesini isteyecek.

  • Karakutu, kamusal konulardaki kamudan gizlenen bilgilere sahip olan sıradan insanların gazetecilere kimliklerini ve dolayısıyla mesleklerini vs. tehlikeye atmadan bilgi aktarabileceği bir platformdur.

  • Madencapp projesinin amacı işçiler arasındaki iletişimi sağlamak ve buna bağlı anonim ve şeffaf bir haberleşme, belgeleme ve kayıt sistemi kurmak.

  • Muhit, muhitlerin kendi sorunlarını kendi çözdükleri ve yaşadıkları yerin planlanmasında söz sahibi oldukları aktif bir platform.

  • Paylaşım Canavarı,Paylaşım Canavarı’ projesi Eşya Kütüphanesi’nin bir ihtiyacı olarak doğdu. Eşya Kütüphanesi ödünç alıp vermeyi kolaylaştıran bir platform. Herhangi bir eşyaya ihtiyacınız olduğunda etrafınızdaki kişilerden ödünç alabilir, sizde olan eşyaları da platformda listeleyerek ihtiyacı olanın sizi bulmasını sağlayabilirsiniz.

Hackathon’da hazırlanan projeler Things web sitesinde sunulacak ve Ocak ayında 2 haftalık online oylama süreci başlayacak.

En çok oy alan 3 proje 5 000$ hibe ve 3 aylık inkubasyon süreci ile desteklenecek.

Things Projesi Techsoup Europe ve Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın ortaklığı ve Mott Foundation’ın desteği ile uygulanmaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0