Görüş Bildir
Haberler
"Şampiyonlar Ligi'nde Oynamak İstiyorum"

"Şampiyonlar Ligi'nde Oynamak İstiyorum"

Batuhan
30.05.2014 - 10:39

"Şampiyonlar Ligi'nde Oynamak İstiyorum"

Son dönemde sıkça Galatasaray ile anılan hatta ön sözleşme imzaladığı yönünde haberler gelen Mevlüt Erdinç, milli takım kampında özel açıklamalar yaptı.

Fanatik Gazetesi'nde yer alan Mevlüt Erdinç röportajı;

DOSTLUĞUN HATIRINA

Taktik icabı sonraya bırakmamız gereken soruyu ilk soruyoruz. 'Yeni planların arasında Türkiye var mı?' diyoruz ve her zamanki samimi ve içten yanıtlıyor: 'Bu konuya girmek ve bir cevap vermek istemiyorum. Röportaj isteyen herkesi geri çevirdim. Ancak dostluğun hatırına ben bu riski alarak röportaj yapıyorum.'

'Hayat planlamanı nasıl yapıyorsun. Hedeflerin neler?' dediğimizde de şifreleri veriyor: 'Şu an 27 yaşındayım büyük hedeflerim ve planlarım var. Şampiyonlar Ligi'nde oynamak. Sadece oynamak değil ve başarılı olmak.'

6 AY GÖZYAŞI DÖKTÜM

FUTBOLA NASIL BAŞLADI?

Fransa'da altyapı için PİRAMİT Sistemi var. Yetenekli gençler belirleniyor. Bölge bölge toplanıp futbol okullarında yatılı eğitime alınıyor. 12 yaşındaydım. Evden kasabadan ayrılıp yatılı Sochoux futbol okuluna gittiğimde ilk önceleri zorlandım. Özellikle ilk 6 ay çok gözyaşı döktüm. Babam annem, abim çok yardım etti. Ama ben yılmadım. Ailem için, kendim için savaştım ve zor olanı başarıp kazandım.

FRANSA'YI İSTEMEDİM

MİLLİ TAKIM Fransa'da yetiştim. Ama tercih yaparken hiç zorlanmadım. Çünkü benim hayalim Türk Milli Takımı'nda oynamaktı. Hayallerim ay-yıldızlı formayı giymekti. Yozgatlıyız ve milli manevi değerleri yüksek bir aileyiz. Takımım o zaman Fransa milli takımında oynadığım için Türkiye'yi tercih etmemi pek istemiyordu. Hatta kendi biletimi kendim aldım, pek göndermek istemiyorlardı. O gün hem hayallerime kavuştum. Ünal Karaman hoca vardı. O zaman o aramıştı. Hiç düşünmeden gittim.

PES ETMEYEN SAVAŞÇI

FUTBOLCU ÖZELLİKLERİ Fransa'da golcü olmak kolay değil. Fransızlar bana 'Savaşçı, asla pes etmiyor. Kaybetmekten hoşlanmıyor, sonuna kadar savaşıyor' yorumunu yapıyor. Türklerden aldığım en büyük özelliğim savaşçılığım. Sonuçta Türküm ve sahaya çıktığımda bu karakterim sahaya yansıyor.

GOL ATMAK ÇOK ZOR

FRANSA LİGİ Çok taktik ve sert oynanıyor. Atletik performans üst düzeyde olduğu gibi bana göre dünyanın en iyi defans oyuncuları Fransa'da... Defansif olarak oyuncular çok akıllı. Hata yapmıyorlar. Ve sert oynuyorlar. Fransa'da gol atmak diğer liglere göre zor. Goller az olunca belki ligin albenisi zayıf oluyor.

MEVLÜT ERDİNÇ'TEN İNCİLER

6 ablam ve bir abim var. Yozgatlıyız. Türk kültür ve geleneklerine göre yaşadık. Aile bağlarımız kuvvetlidir.

Avrupa'nın dünyanın en iyi altyapı sistemi bence Fransa'da... Buna rağmen Piramit Sistemi'nden çıkmayı başardım.

EURO 2008 öncesi Belarus'la maçımız vardı. 23 kişilik kadroya seçilmem sürpriz bulundu ama ben hak ettiğimi düşünüyorum. Milli takımda çok güzel, hatta mükemmel bir ortam var. Ekipte kaynaşma için çok çalışıyor. Herkes birbirine yardımcı oluyor.

Fatih Terim tam bir taktik ustası... Sadece motivasyonla açıklanacak bir durum değil. Milli takımda olması güven veriyor.

Türk yemeklerini hiçbir şeye değişmem. Özellikle annemin yemeklerini... Ancak Fransız mutfağı da hiç fena değildir.

İdmana gidince Fransa'da takım arkadaşlarım 'Atletico'nun 10 numarası çok iyi' diyorlar. Ben de Arda ile gurur duyuyorum.

Kaynak: http://www.radyospor.com/Futbol/17718...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0