Görüş Bildir
Haberler
"Melo'nun Hareketlerini Onaylamıyorum"

"Melo'nun Hareketlerini Onaylamıyorum"

Batuhan
09.05.2014 - 11:27

"Melo'nun Hareketlerini Onaylamıyorum"

Galatasaray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, 360'a özel çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, 360’ın mikrofonlarına konuştu. Şükrü Ergün, Melo’nun kupa töreninde Yıldırım Demirören’in elini sıkmaması, Fenerbahçe’nin “Zavallı Ahlaksızlar” hakkında açıklama yapması ve Mancini’ye kadar açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Kulübü bir açıklama yayımladı. Uçak içerisinde yapılan küfürlerin futbolcular tarafından yapıldığını düşündüğünü belirterek, ‘Zavallı Ahlaksızlar’ başlığıyla açıklama yayımlandı . Resmi internet sitesinden yapılan bu açıklamayı, ‘Zavallı Ahlaksızlar’ başlığıkla yapılan açıklamayı ve futbolcuların isimlerinin açıklanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz ?

ŞÜKRÜ ERGÜN : “Açıklamanın tonuna baktığınız zaman son derece rahatsız eden bir tonu var. Tartışmanın da bir seviyesi olması gerekir. Biz Galatasaray Kulübü olarak bu tonda yapılmış bir açıklamanın muhattabı olarak kendimizi görmüyoruz ve bu seviyeye de inmeyi reddediyoruz. Bu bir. İkincisi bir Fransız Kültüründen bahsediyor. Bu bir şehir efsanesi haline geldi. Galatasaray Fransız kültürü sahibi bir kulüp değildir. Galatasaray bir Türk Kulübüdür ve Türk kültürü ile yoğrulmuştur, bununla da gurur duyar. Tekrar buradan belirtiyorum ki, bu tür iddialar ve özellikle de hakaret tonu taşıyan iddialar hiç bir amaca hizmet etmez veya hangi amaca hizmet ediyorsa, biz o amaca doğru yürümeyiz. “

Melo, Yıldırım Demirören’in açıklamalarından sonra kupa töreninde Yıldırım Demirören’in elini sıkmadı. Siz bu hareketi onaylıyor musunuz ? ve Melo’nun arkasında mısınız?

ŞÜKRÜ ERGÜN: “ Ben buna kulüp olarak değil, şahsi olarak cevap vermek istiyorum. Birincisi Melo’nun yaptığı hareket tamamen şahsi bir hareket. İkincisi Melo üzerinde konuşmam gerekirse, Melo’nun dönem dönem gösterdiği tepkilerin hepsini tasvip etmek mümkün değil. Bunu açıkça söyleyelim. Ancak o gün ki olay özelinde, ben şahsen şunu söylüyorum. Bir federasyon Başkanı herhangi bir oyuncu üzerinde spesifik olarak gereksiz bir yorum yapmış ise, oyuncunun da ona reaksiyon gösterme hakkı vardır. Dolayısıyla ben bu konuyu kınamam. Kaldıki kaydı alınmış. Bant’a bir bakarsanız, Melo’nun daha önceden yaptığı açıklamada elini sıkmayacağını açıkladığı için, zaten tebrik etmesi gereken Federasyon Başkanı elini uzatmıyor. Melo da yürüyüp geçiyor. Dolasıyla hangisi hangisinin elini sıkmadı oda bir tartışma konusu. “

Fenerbahçeli Yöneticelerin Abdi İpekçi Spor Salonununda normal trübüne alınması, Fenerbahçe’nin sahasında Galatasaraylı yöneticilere protokolde yer verilmemesine karşılık bir misilleme olarak görülüyor. Baktığınız zaman sizce bu bir misillememiydi ?

ŞÜKRÜ ERGÜN: “Kesinlikle değil. Bildiğiniz gibi bizi maçta Bench’in arkasına oturttular. Öyle uygun görmüşler. Bizde gittik bize gösterilen yere oturduk. Orası aslında çok kötü bir yer. Çünkü Bench’e oturduğunuz zaman seyirci ensenizde ve bütün maç yapılan küfürlere çok yakından muhattap oluyorsunuz. Biz bunun kendi sahamızda çok büyük bir problem olabileceğini düşündük.Fenerbahçeli yöneticiler provakasyon konusunda oldukça yetenekliler. Çünkü orada yapılacak herhangi bir provakatif bir hareket çok nahoş olaylara yol açabilirdi. Protokol trübünü dediğiniz yer, Abdi İpekçi’de biletleri satılan ve insanların kombineleri ile geldiği bir yer. Dolayısıyla orada Galatasaray yönetimine sıra olarak ayrılmış bir yer var. Oraya rakip takım yöneticisini aldığınız zaman taraftarın içerisinde oturtmuş oluyorsunuz. Orada bir güvenli sağlanması mümkün değil. Dolayısıyla güvenlik açısından, polisin de öngördüğü en güvenli yere oturttuk ve güvenliklerini sağladık. Yani burada misilleme söz konusu değil.”

Jerfi Fıratlı’ya uyarı yapılacak mı? veya üyelikten ihraç edilecek mi?

ŞÜKRÜ ERGÜN : “Zannetmiyorum. Çünkü orada bir darp yok. Her ne kadar yaptığı hareket tasvib edilmeyecek bir hareketse de olayın ertesi gününden beri, olayın tasvib edilcek bir hareket olmadığını söyledik. Ancak bundan daha vahim olanı, kitleleri kışkırtacak bir açıklamayla olayı saptırmaktır. Ortada darp yokkken, yumruk yedim iddiası çok vahim olaylara yol açabilir. Bu konuyu daha fazla kaşımak istemiyorum. Çünkü bu kaşındıkça kanıyacak bir yara...”

Galatasaray ligi 2. Sırada tamamlayamazsa, Mancini gidicek mi ?

ŞÜKRÜ ERGÜN : “Bu konu daha ligin sonuna çok varken, spor basını tarafından pişirilip, gündeme getirildi. Bu olay, kendin pişir, kendin ye gibi bir olay. Ortada fol yok, yumurta yokken, Mancini’nin gideceği konusunda haberler yapıldı. Sonra Mancini’nin gideceği herkesin kafasında bir gerçek gibi sokuldu. Şimdi benden bu konu hakkında yorum yapmamı bekliyorsun. Ben de her zaman Galatasaray gibi kulüplerin bir senede antrenör değiştirmelerinin doğru olmadığını söyledim. Önümüzde daha iki tane maçımız var. Lig bitmedi. Bu konuda da bir yorum yapmam.”

Lucescu ile görüştüğünüz ve yemek yediğiniz iddiaları hakkında neler söyleyeceksiniz?

ŞÜKRÜ ERGÜN : “O kadar saçma ki olay. Ben yurt dışından geç vakit Türkiye’ye dönüyorum. Sabah kalktığımda bir spor muhabirinden mesaj görüyorum. “Dün akşam Lucescu ile yemek yemişsiniz. Bu konu hakkında röportaj yapıcaz. Konuşalım mı?” Ben Türkiye’de değilim. Dediği saatte uçaktayım. Sabah uyandığımda, bu mesajı görüyorum. Tüm senaryo basın tarafından uyduruluyor ve algı yaratılıyor. Bu algı üzerinden gerçekmiş gibi yorum yapmamız bekleniyor. Ne diyebilirim ki.”

Mancini ile yollar ayırdığınızda Lucescu bir alternatif olur mu?

“ŞÜKRÜ ERGÜN : Öyle bir durumun olup olmadığı ortada yok. Ben bu konular hakkında sorumlu yönetim üyesi değilim. Bana sorarsan, antrenör değişikliği olacak, diyemem. Ama antrenör değişikliği söz konusu olursa, bu sene, ileri ki sezonda veya beş sene sonra ne zaman olursa, Lucescu da diğer aday olan antrenörler gibi o da adaydır. “

Fatih Terim’in gitmesiyle beraber Galatasaray’ın şampiyonluğu Fenerbahçe’ye kaptırdığını hakkında kamoyunda iddialar var. Bu konu hakkında ki görüşleriniz nerlerdir?

ŞÜKRÜ ERGÜN : “Biz Fatih Terim’i “Fatih Terim gitsin” diye göndermedik. Zaten Fatih Terim, Milli Takım antrenörlüğünü kabul ettği için gitti. İkisini birden götürmesi mümkün değildi. Çünkü ne Milli Takım, ne Galatasaray antrenörlüğü part time bir iş değil. Dolayısıyla bir tanesi seçilmesi lazımdı. Biz tavırlardan Galatasaray değil de, Mili Takımı seçeceğini hissettik ve yollarımızı ayırdık. Fatih hocayla profesyonel olarak yollarımızı ayırabiliriz. Ama bizim Divan Kurulu Üyemiz ve çok iyi bir Galatasaraylıdır. Lig başladıktan sonra takımın başına gelen bir antrenörün çalıştırdığı takım Türkiye Kupası’nı alıyorsa, ligi ikinci bitiriyorsa, çok da başarısız saymam. “

Lig ikinciliği gelmesi konusunda Galatasaray’dan memnun musunuz?

ŞÜKRÜ ERGÜN : “Bana göre hedefin şampiyonluk olduğu yerde, ikinci olmayı ilk kaybedenle eş tutarım. Ben başarı odaklı bir insan olduğum için, benim baktığım açıdan Galatasaray şampiyonluğu kaybetmiştir. Ama başka bir açıdan da bakarsan, Türkiye’yi tanımayan bir insanın Türkiye Kupası’nı alıp ligi de ikinci bitiriyorsa, o zaman başarılı olarak yorumlayabiliriz. “

Melo’nun kalıp kalmayacağı hakkında neler söyleyeceksiniz?

ŞÜKRÜ ERGÜN : Melo’nun kalıp kalmayacağına teknik kadro verir. Melo , reaksiyonları önceden öngörülemeyen, ve her zaman onaylancak reaksiyonlar vermeyen, çok özel bir oyuncudur. Melo’nun hareketini tasvib ediyor değilim. Kesinlikle Melo doğru yapmıştır, demiyorum. Ama benim anlayamadığım, Melo’nun dil çıkartmasını çok büyük bir olay haline getirip, Etik Kurul’a ifade vermeye çağıran , hatta bu Federasyon Başkanı’nın işini gücünü bırakıp, son derece gereksiz bir şekilde “Ben olsam Melo’yu gönderirim” demesi durumunda aşağı yukarı her maçta milyonların gözünün içine baka baka, rakip takımın yönetiminden hakeme kadar ana avrat küfür eden, bir futbolcu hakkında hiçbir işlem yapmayıp, en azından bir yorum bile yapmaması, benim tuhafıma gidiyor. Ben bunu söylediğim zaman Melo’nun hareketini onaylıyorum anlamı çıkmamalı.

Hakemlerden bu sene memnun muydunuz?

ŞÜKRÜ ERGÜN : “Ben bu sene hakemlerden memnun değilim. Ama hakemlerle ilgili yorum yapmayacağıma, birkaç evvel önce söyledim. Hakemlerin kendi arzularıyla bu şekilde karar verdiklerine inanmıyorum.”

Kaynak: http://www.dha.com.tr/galatasaray-bas...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0