Görüş Bildir
Haberler
'Kanlı Yunus Avı'na Türkiye'den Tepki

'Kanlı Yunus Avı'na Türkiye'den Tepki

Onedio Medya
23.01.2014 - 18:25 Son Güncelleme: 23.01.2014 - 18:51

'Kanlı Yunus Avı'na Türkiye'den Tepki

Japon'yanın Taiji Koyu'nda düzenlenen 'Kanlı yunus avına' Türkiye'den tepki geldi. Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi Eş Genel Başkanı Nejla Kurul 'Yunuslara yapılan katliamın durdurulmasını talep ediyoruz' dedi.

Japonya ile ABD arasında diplomatik krize neden olan şişe burunlu yunus avı dün başladı. Taiji Koyu'nda 200'den fazla yunus küçük bir alana hapsedilecek ve avlanacak. Bölge halkı bunun “önemli bir gelenek” olduğunu savunurken, çevreciler bu kanlı avı insanlık dışı olarak tanımlıyor. Kanlı yunus avına bir tepki de Türkiye'den geldi. Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi Eş Genel Başkanı Nejla Kurul yaptığı yazılı açıklamada kısıca şunları söyledi:

JAPONYA’NIN KANLI YUNUS AVI BAŞLADI

Kapitalist miyopluk insanı, doğa karşısında “dediğim dedik” ve başına buyruk bir efendi gibi konumlandırıyor. Doğayı, kendini yeniden üretme ve yenileme kapasitesinden daha büyük bir güçle bozunmaya götüren kapitalist üretim yordamlarının bugünkü işleyişi, yeryüzünde canlı yaşamın sürekliliğini ve varlığını tehdit ediyor. Doğayı metalaştırmanın acımasız bir örneği Tokyo Taiji kasabasında, kıyı sularını her kış kana boyayan yunus avı ile yaşanıyor.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/256...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın