Görüş Bildir
Haberler
'İç Güvenlik Yasa Tasarısına ya Teröristler, ya da Vatan Hainleri Karşı Çıkar'

'İç Güvenlik Yasa Tasarısına ya Teröristler, ya da Vatan Hainleri Karşı Çıkar'

Caner
07.02.2015 - 20:36
İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, İç Güvenlik Yasa Tasarısı’na karşı çıkanları topa tuttu: “Bu yasaya teröristler karşı çıkar. Bu yasaya vatan hainleri karşı çıkar.'

Restore edilen Sahabiye Medresesi’nin açılışına katılan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Bildiğiniz gibi bir seçim sürecine başladık. Yüksek Seçim Kurulu seçim takvimini açıkladı. Milletvekili aday adayı arkadaşlarımız 10 Şubat tarihine kadar istifa etmesi gerekecek. 10 Şubat’tan itibaren 11 Şubat tarihinde adaylık süreci başlıyor. 11-20 Şubat tarihleri arasında milletvekili adayı olacaklar AK Parti İl Başkanlığı’na ve genel merkeze müracaat edebilecekler. 20 Şubat’tan sonra da değerlendirme işi yapılacak. 28 Şubat ve 1 Mart tarihleri arasında Türkiye genelinde milletvekili aday adaylarımız teşkilat mensuplarımız tarafından temayül yoklamasına girecek. Arkasından genel başkan yardımcısının başkanlığında bir MKYK üyeleri ile oluşturulan birinci heyet, daha sonra genel başkan yardımcılarının başkanlığında 4 heyetin oluşturduğu ikinci bir ara değerlendirme komisyonu ve en sonunda da genel başkanımızın başkanlığında komisyona müracaat eden aday adaylarının değerlendirilmesi yapılacak. 7 Nisan tarihinde de Yüksek Seçim Kurulu’na milletvekili adayları verilmiş olacak” diye konuştu.

AĞIR ELEŞTİRİ

“Önümüzdeki hafta İç Güvenlik Yasa Tasarısı var” diyen Elitaş, “Muhalefet her ne hikmetse bu yasa tasarısına olağanüstü şekilde karşı çıkıyor. Hadi bazılarının karşı çıkmasını normal bulabilirsiniz. Bakın o yasada ne var; demokratik şekilde gösteri ve toplantı yürüyüşü yapmak isteyen kim varsa o yasada hiçbir engel yok ama cebine taş koymuş, eline molotofkokteyli almış, yüzünü korkarak saklayan kim varsa o yasa karşısındadır. Eğer siz demokratik hakkı ortaya koyacaksanız, bir meseleyi gündeme getirecekseniz, başınız dik alnınız açık olacak. Sadece sizin oradaki faziletiniz ve erdeminizle, birlikte olduğunuz toplulukla sesinizi bir yere duyuracaksınız ama kamu binalarının camlarını kırıp güvenlik kuvvetlerinin araçlarını yakmaya çalışıp, güvenlik kuvvetlerini zincirle, sopayla dövüp dükkanları talan etmek, yağmalamaya çalışmak demokratik bir hak değildir. Molotofla eylem olması mümkün değildir. Bu bir terörizmdir, anarşidir. İşte bu yasa anarşiyi ve terörizmi önleyebilmek için yapılmış yasalardan biridir. HDP buna karşı çıkıyor olabilir ama demokratik bir partiyseniz buna karşı çıkamazsınız. Bu yasaya kim karşı çıkar? Kötü niyetliler karşı çıkar. Bu yasaya ülkeyi karıştırmak isteyenler karşı çıkar. Bu yasaya insan hayatına kast edenler karşı çıkar. Bu yasaya teröristler karşı çıkar. Bu yasaya vatan hainleri karşı çıkar. İçinde yanlış maddeler olabilir. Konuşulur, tartışılır, değerlendirilir. Siyasi partilerin yetkili arkadaşları biraraya gelir, oturulur değerlendirme yapılır. Bu yasaya körü körüne karşı çıkmak 7 Haziran tarihinde yapılacak seçimlerde seçimin güvenliğinin sağlanmasını, Türkiye’de huzurlu bir ortamın olmasını engellemeye çalışanların ekmeğine yağ sürer. Bu vatana ihanet etmeye gayret edenlerin değirmenine su taşımış olur” şeklinde konuştu.

7 HAZİRAN’DAKİ SEÇİM

Elitaş ayrıca, “Ben bütün siyasi parti yetkililerine diyorum ki 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde birileri ile yaptığınız ittifak, onlarla kol kola girdiğiniz hareket düşüncesinden çıkın bu ülkenin selameti için ne gerekiyorsa onu yapın. Yoksa ‘7 Haziran tarihinde AK Parti yüksek bir oyla gelip anayasayı değiştirip bizi farklı yöntemlere götürecek’ diye farklı niyetlerle ortaya çıkanlara siz taşeron olduğunuz takdirde bu millete hizmet etmezsiniz. 7 Haziran tarihinde bu millet size gereken dersi verecektir” ifadelerini kulandı.

İHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0