Görüş Bildir
Haberler
'Darbe Teşebbüsüyle İlgili İlk Yargılama Süreci Başlıyor'

'Darbe Teşebbüsüyle İlgili İlk Yargılama Süreci Başlıyor'

ATKN
13.11.2016 - 00:02

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 'Savcılardan anladığımız, yıl sonuna doğru ya da yeni yılın başına doğru dosyanın açılması mümkün olacak. Böylece darbe teşebbüsüyle ilgili ilk yargılama süreci başlamış olacak' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul'da çalışan uluslararası medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'de gündemdeki ilk konunun ülkenin güvenliği meselesi ve bu çerçevede terör örgütleriyle yapılan mücadele olduğunu olduğunu söyledi.

FETÖ mensuplarının devletin bütün kurum ve kuruluşlarının içerisinden temizlenmesiyle, devletin bunlardan arındırılmasıyla ilgili sürecin devam ettiğini söyleyen Kurtulmuş, bu konuyla ilgili her gün yeni kişilere, yeni bilgilere ulaşıldığını belirtti ve şöyle devam etti:

'Darbe teşebbüsüyle ilgili ilk yargılama süreci başlamış olacak'

'Darbe teşebbüsüyle ilgili ilk yargılama süreci başlamış olacak'

'Ümit ediyoruz ki önümüzdeki ay içerisinde, darbe teşebbüsüyle ilgili dosya tamamlanarak, savcılardan anladığımız, yıl sonuna doğru ya da yeni yılın başına doğru dosyanın açılması mümkün olacak. Böylece darbe teşebbüsüyle ilgili ilk yargılama süreci başlamış olacak. 

Ayrıca bu grupla irtibatlı olan herkesle ilgili gerekli soruşturmalar da yapılıyor. Çok kapsamlı bir mücadele, bugünden yarına hemen birkaç gün, birkaç ay içerisinde bitirilmesi mümkün olmayan bir mücadele. Nihayet 40 yıl süren, devletin her kademesine, noktasına sızmış olan bir örgütün devletten arındırılması sürecinden bahsediyoruz. Dolayısıyla bunun önemli olduğunu görüyoruz ve bu mücadele artık bir devlet mücadelesi olarak devam edecektir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
14
9
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mehmet Dikec

hangi yargı?

tom lee jones

hani istiha sizin..

Pasif Kullanıcı

hakim olarak tayyip geçip otursa mahkemeye bu ülkede hiç bir çıt çıkmaz aynı devran döner