Görüş Bildir
Haberler
Spotlight'ın Yönetmeni: ‘Bu Filmi, İktidarlardan Hesap Sormaya Devam Eden Gazeteciler İçin Yaptık'

Spotlight'ın Yönetmeni: ‘Bu Filmi, İktidarlardan Hesap Sormaya Devam Eden Gazeteciler İçin Yaptık'

Batuhan
29.02.2016 - 15:14 Son Güncelleme: 29.02.2016 - 15:58

Sinema dünyasının en prestijli ödülleri olarak kabul edilen 88. Oscar Ödülleri, bu gece Hollywood'daki Dolby Tiyatrosu'nda sahiplerini buldu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gecede ilk ödülü 'en iyi özgün senaryo' ile Spotlight filminin senaryosuyla Josh Singer veTom McCarthy kazandı. Yönetmen Tom McCarthy ödülü alırken, 'Gazeteciler iktidarı hesap verebilir olmaya zorluyor. Bu filmi, iktidardan hesap soran ve sormaya devam eden gazeteciler için yaptık' diye konuştu.

Tom McCarthy'nin hem senaryosunu Josh Singer ile birlikte yazdığı hem de yönettiği film, ABD'deki en eski sürekli olarak kullanılan araştırmacı gazete birimi The Boston Globe'un 'Spotlight' takımını konu ediniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Spotlight ekibinin gerçek hikayesinden uyarlanan filmde Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams, John Slattery, Stanley Tucci, Brian d'Arcy James, Liev Schreiber, ve Billy Crudup gibi yıldızlar rol alıyor.

Spotlight Yarışma Dışı olarak 72. Venedik Uluslararası Film Festivalinde gösterildi. Ayrıca Telluride Film Festivali'nde ve Özel Gösterimle 2015 Toronto Uluslararası FilmFestivali'nde de yer aldı. 88. Akademi Ödülleri'nde 6 dalda aday gösterilen film, en iyi film, en iyi özgün senaryo ödüllerine layık görüldü.

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
12
7
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
itsasin

ajan diyen köpeklere gelsin

Asabi Kedi

nasılda biliyorsunuz kendinizi.

Dawkins06

Anlayana sivri sinek saz, anlamayana sazı soksan az

görüncek adam

Bu laf bizim ülke için mi geldi :D