Görüş Bildir
Haberler
Yemen'de Korkunç Hava Saldırısı! Onlarca Kişi Hayatını Kaybetti

Yemen'de Korkunç Hava Saldırısı! Onlarca Kişi Hayatını Kaybetti

Yardım kuruluşları, Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun düzenlediği hava saldırısında bir gözaltı merkezinin vurulması sonucu onlarca kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

BBC'nin aktardığına göre gözaltı merkezi, isyancı Husilerin kontrolündeki Saada'da yer alıyor. Ölü sayısı net olarak bilinmiyor. 

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF) en az 70 kişinin öldüğünü, ancak sayının artmasının beklendiğini açıkladı. MSF bir hastaneye 200'den fazla ölü ve yaralı getirildiğini belirtti.

Yemen'deki MSF Direktörü Ahmed Mahat, AFP'ye yaptığı açıklamada 'Olay yerinde çok sayıda ceset, çok sayıda kayıp var. Kaç kişinin öldüğünü bilmek imkansız. Korkunç bir şiddet eylemi bu' dedi.

Save the Children (Çocukları Koruyun) adlı yardım kuruluşu da, ülkenin daha da güneyinde, isyancıların elindeki liman kenti Hudeyde'de bir iletişim tesisinin hava saldırısında vurulması sonucu futbol oynayan üç çocuğun öldüğünü belirtti.

Geceleri düzenlenen hava saldırıları, Husiler'in hafta başında Suudi Arabistan'ın müttefiki Birleşik Arap Emirlikleri'ne yönelik ölümlü saldırısından sonra yoğunlaştı.

Suudi Arabistan'ın öncülüğündeki bazı Arap ülkelerinin kurduğu koalisyon, 2015'ten bu yana isyancılara karşı ülkeyi yıkıma uğratan bir savaş yürütüyor.

Aralarında 10 binden fazla çocuğun bulunduğu binlerce sivil, çatışmaların doğrudan bir sonucu olarak öldü ya da yaralandı.

Milyonlarca kişi evlerinden olurken nüfusun büyük kısmı açlığın eşiğinde.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
4
3
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Suudi Arabistan İsrail'in katlettiğinden çok daha fazla Müslüman katletmiştir. Ama bizim iki yüzlü haysiyetsiz İslami kuruluşlarımız, cemaatlerimiz bunu görm... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Vehabbi aşağılıklarının ellerinden kan damlıyor.