Görüş Bildir
Haberler
Yasaklar Geri Gelecek mi? Omicron Varyantı Sonrası Sokağa Çıkma Yasağı Olacak mı?

Yasaklar Geri Gelecek mi? Omicron Varyantı Sonrası Sokağa Çıkma Yasağı Olacak mı?

2022 yılının ilk ayında koronavirüs günlük vaka sayısında 70 binli rakamlar görülürken vatandaşlar, yasaklar geri gelecek mi sorusunun cevabını merak ediyor. Geçtiğimiz yıl Covid-19 ile mücadele kapsamında hafta sonu ve hafta içi sokağa çıkma yasağı uygulanmış ve tam kapanma yöntemi uygulanmıştı. Omicron varyantı sebebi ile vaka sayısının büyük bir artış yaşaması yasaklar geri mi gelecek konusunda büyük bir merak yarattı. Peki yasaklar geri gelecek mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Omicron varyantı  vaka sayılarında büyük bir artışa  neden oldu. Artan vaka sayıları karşısında endişeli olan vatandaşlar kısıtlama ve sokağa çıkma yasaklarının tekrar uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyor. Peki yasaklar geri geliyor mu? Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı kısıtlaması olacak mı? Bilim Kurulu toplantısı ne zaman, saat kaçta? İşte detaylar...

Yasaklar ve Kısıtlamalar Geri Gelecek mi?

Yasaklar ve Kısıtlamalar Geri Gelecek mi?

Covid-19 ile mücadele kapsamında geçtiğimiz yıllarda sokağa çıkma yasağı uygulaması ve kısıtlamalar uygulanmıştı. Vatandaşlar omicron varyantı ile hızlı artış gösteren vaka sayıları karşıısnda sokağa çıkma yasağı olup olmayacağını merak ediyor. Sokağa çıkma ya da yasaklar ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Bilim Kurulu Sonrasında Sağlık Bakanı Koca'nın Açıklamaları

Bilim Kurulu Sonrasında Sağlık Bakanı Koca'nın Açıklamaları

Omicron varyantı küresel ölçekte olduğu gibi ülkemizde de baskın varyant haline geldi. Vaka sayıları bir önceki aya oranla yaklaşık 4 kat birden arttı. Bununla birlikte hastanelerimizde tedavi edilmesi gereken hasta sayısında yaklaşık %10'luk bir artış oldu. Salgının önceki dönemlerinde daha az sayıda vaka ile daha yüksek hastaneye yatışlar görüyorduk. Omicron varyantı salgının tehlikesini azaltacağa benziyor. Bu durumu ümitle bekliyoruz.

Bunun yanında tedbirlerimizi almaya devam ediyoruz. Salgının ilk dönemlerine kıyasla enfekte olanların daha düşük bir oranı hastaneye yatıyor olsa da hiçbir sağlık sisteminin kapasitesi sınırsız değildir.

Vaka sayılarının çok çok yüksek sayılara ulaşması hastaneye yatış oranı düşük olsa bile yüksek sayıda yatan hastaya dönüşebilir. Bu, görmek istemediğimiz en kötü senaryodur. Mevcut gidişat ise bu kötü senaryonun değil ümit veren senaryonun gerçekleşeceğine olan inancımızı kuvvetlendiriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın