Görüş Bildir
Haberler
Wattup İle Kablosuz Elektrik Gerçek Oluyor

Wattup İle Kablosuz Elektrik Gerçek Oluyor

Aytug Topcu
21.11.2014 - 09:24 Son Güncelleme: 21.11.2014 - 10:42

Wattup İle Kablosuz Elektrik Gerçek Oluyor

Evlerimizde, iş yerlerimizde kullandığımız teknolojik ürünlerin kablolarını dizayn etmek hepimizin başının belası.

Energous firması bu derdimize son verecek mucizevi bir buluşa imza attı. Wattup.

Wattup elektirk alışverişini kablosuz şekilde sağlamayı amaçlayan bir girişim. Bir alıcı ve bir vericiden oluşan bu sistemin çalışması gayet basit. Alıcıyı elektrik vermek istediğiniz cihaza vericiyide prize takmanız yeterli. Örneğin televizyonunuzun yerini değiştirmek istiyorsunuz fakat, koymak istediğiniz yerde priz yok. İşte bu gibi durumlarda Wattup’ın alıcısını televizyonunuza takarak dilediğiniz yerde kullanabiliyorsunuz.

Wattup kablosuz şarj teknolojisi değil. Kablosuz olarak elektrik alışverişini sağlıyor. Yani sürekli bir iletim söz konusu.

Wattup’ın piyasaya çıkış tarihi fiyatı konusunda henüz bir bilgi yok. Alınacak 1 adet hub verici sonrasında kullanacağımız cihaz sayısı kadar alıcı almamız gerekecek gibi görünüyor.

Sistem şuan prototip aşamasında. Bu da bazı problemleri beraberinde getiriyor. Wattup’ın şuan için en büyük gözüken problemi mesafe problemi. Wattup ile şuanda sadece 5 metre mesafe uzaklığa kadar elektrik iletimi sağlayabiliyor. Aslında çok kısa bir mesafede sayılmaz ancak, teknolojinin genel kullanımı ve geliştirilmesi noktasında bir sıkıntı olarak görülebilir.

Diğer yandan elektriğin kablosuz yayılması bazı sorularıda sormamıza sebep olabilir. Bunlardan en önemlisi sağlık açısından geçerli olup olmadığı. Bu noktada Wattup radyo frekansları mantığı ile elektrik akımı sağladığı için, sağlığımız için doğrudan bir problem yaratmayacak.

Kaynak: http://talender.com/wattup-ile-kablos...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın