Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin 4G'ye Resmi Geçiş Tarihi Belli Oldu

Türkiye'nin 4G'ye Resmi Geçiş Tarihi Belli Oldu

onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) 2015 Yılı İş Planı’nı açıkladı. BTK’nın İş Planı’nda en çok dikkat çeken gelişme, 4. nesil mobil iletişim (4G) teknolojisine dair çalışmaların takvimi oldu. 4G’nin Türkiye’ye ne zaman geleceğini duyuran iş planına göre BTK tarafından yürütülecek 4G hizmetlerine yönelik yetkilendirme çalışmaları, 2015 yılının ilk yarısında tamamlanacak. Yetkilendirme ve ihale çalışmalarının tamamlanmasıyla, en geç 30 Haziran 2015’te 4G ile birlikte mobil cihazlarda internet hızının yaklaşık 10 kat artması hedefleniyor.

Yaygınlaşan akıllı cihaz kullanımıyla birlikte tüketici beklentilerindeki artışa bağlı olarak başlatılan çalışmalar kapsamında 4G (LTE/LTE-A) yetkilendirmesi yapacak olan BTK’nın 4G çalışmalarındaki stratejik hedefi, ilave spektrum tahsisi de dâhil olmak üzere elektronik haberleşme hizmetlerinin sunumunda altyapıya dayalı rekabeti desteklemek olacak.

Türkiye 125. ülke olmak için yarışıyor

Türkiye 125. ülke olmak için yarışıyor

Genişbant internet hizmeti abone sayısının artırılmasını amaçlayan çalışmaların takvime uygun olarak yürütülmesi durumunda, son tüketiciler 2015 yılının ikinci yarısında 4G hizmeti ile tanışacak. Dünya GSM Birliği ( GSMA ) verilerine göre dünyada 124 ülkede 360 mobil operatör 4G/LTE hizmetini sunuyor. Türkiye ise BTK’nın iş planına uyup, 30 Haziran 2015 tarihine kadar Turkcell , Vodafone ve Avea ‘yı kapsayan 4G ihalesi ve yetkilendirmesini yapabilirse, 4G ile tanışan 125. ülke olacak (tabi 6 ay içinde başka bir ülke hızlı davranmazsa!).

Sadece 2014 yılında dünya çapında 96 mobil operatör 4G’ye geçerken, 4G ile tanışan son ülkeler arasında Andorra, Gabon, Guatemala, Honduras, İran, Kenya, Pakistan, Rwanda ve Trinidad & Tobago yer aldı. GSMA’ya göre 2014 yılı 3. çeyrek sonunda dünya çapında 373 milyon olan 4G/LTE abone sayısının, 2018 yılı sonunda 1.4 milyara ulaşması bekleniyor.

  • Teknoyo
Kaynak: http://teknoyo.com/4g-turkiye-ne-zaman/
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
2
2
1
0