Görüş Bildir
Haberler
Tens Cıhazı Nedir Ne İşe Yarar

Tens Cıhazı Nedir Ne İşe Yarar

Transkutan Elektrische Nerven Stimülation yani kısaltılmış adı ile TENS, deri yoluyla vücuda verilen elektrik akımının sayesinde sinir simülasyonuna uygulaması olan bu metot çeşitli rahatsızlıkların ortadan kaldırılmasına ve hastaların yaşam kalitelerinin artmasına olanak sağlayan bir cihazdır. Hastaların ağrı sorunlarına yönelik olarak kullanılan tens uygulamasında cilt üzerine elektrotlar yerleştirilmesi ve bu elektrotlardan kontrollü bir şekilde sinir sistemine elektrik verilmesi ile uygulanır. Düşük gerilimli verilen bu elektrik akımının hastalar üzerinde bir yan etkisi bulunmamakta, aksine belli başlı sorunlarına faydası bulunmaktadır.

Tens cihazları ne işe yarar?

Tens cihazları ile deri üzerinden verilen elektrik akımı, sinir uçlarının içinden geçmekte olan iletimin önünü keser ve bu sayede beyin ağrı sinyalini alamaz ve hastaların çeşitli nedenlerden kaynaklı olarak yaşadıkları ağrılar ortadan kaybolur. Verilen elektrik akımları sayesinde vücudun üretmiş olduğu maddeler vücut tarafından ağrı kontrolünü sağlamakta, yani vücut dışarıdan hiçbir madde almadan kendi olanakları sayesinde ağrıya karşı koymaktadır.

Anlaşıldığı üzere tens, ağrıların dindirilmesi işine yarayan tıbbi bir uygulamadır. Uygulama süresi ne kadar uzun olursa, tens uygulamasının etkisi de o kadar iyi olur. Ameliyat sonrası ağrılar başta olmak üzere, boyun ağrısı, bel ağrısı, romatizma ağrıları, karın ağrısı, siyatik ağrılar, migren, omuz ağrısı ve aşırı yorgunluktan kaynaklanan ağrılar tens uygulaması ile giderilir. Aynı zamanda kısmı felç, böbrek hastalıkları, varis, erkeklerde cinsel bozukluk, kramp, selülit, tansiyon, menopoz, zayıflama gibi durumlarda da tens uygulamasının etkisi oldukça büyüktür.

Kaynak: http://www.bittison.com/acura-ac-833-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın