onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Telefonda yeni dönem; bu da oldu...

Telefonda yeni dönem; bu da oldu...

nazli yüzüak
19.06.2014 - 11:06 Son Güncelleme: 19.06.2014 - 15:36

Harvard Üniversitesinde bilim adamları akıllı telefonlardan koku göndermeyi mümkün kılan bir cihaz geliştirdi.

Vapor Communications tarafından tasarlanan cihaz, akıllı telefonlar üzerinden koku göndermeyi mümkün kılacak. Harvardlı Profesör David Edwards ve öğrencileri Rachel Field ve Amy Yin’in çalışmaları sonucunda akıllı telefonlarda devrim yaratacak yeni bir özellik kullanıma sunuluyor.

Kaynak: http://www.trtturk.com/haber/telefond...
İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Vapor Communicationun Group açıklamasında, kullanıcıların nerede olurlarsa olsunlar kendini ifade edebilmeleri ve eğlence, gezi ve pazarlama amaçlı olarak birbirlerine online olarak koku gönderebileceklerini belirtti. Bir başka deyişle, Prof. Edwards ve öğrencilerinin geliştirdiği cihaz ile dünyanın bir ucundan başka bir noktasına deniz aşırı olsa dahi, istediğiniz kişiye yediğiniz yemeğin, ya da kendi kokunuzu göndermek mümkün.Ophone adı verilen cihaz ile ‘osnap’ adlı uygulama yardımıyla akıllı telefonlarda kullanılabilecek. Ophone, içinde dairesel olarak yer alan 8 tane ‘ochip’ adı verilen filitrelerin her birine 4'er tane olmak üzere toplum 32 temel koku yerleştirilmiş durumda.

Cihaz, bu 32 temel kokuyu, gerekli oranlarda birleştirerek toplam 300,000 dolayında farklı aroma içerikli koku yaratabiliyor.

Şirket, OPhone adlı cihazı 2015 Nisan ayından itibaren 199 dolardan satışa sunmayı planlıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın