Sürekli Unutulan Parolalara Veda: Google, Kullanıcılara Yeni Şifresiz Geçiş Anahtarlarını Önermeye Başladı
Sürekli Unutulan Parolalara Veda: Google, Kullanıcılara Yeni Şifresiz Geçiş Anahtarlarını Önermeye Başladı
Google, sürekli unutulan ve değiştirilmek zorunda kalınan eski şifre sistemine kıyasla epey kullanışlı geçtiğimiz aylarda hayata geçirdiği yeni şifresiz geçiş anahtarı teknolojisini yayma çalışmalarına başladı.
Detaylar 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
ABD merkezli teknoloji devi Google, bu yılın mayıs ayında ilk kez kullanıma sunduğu yeni şifresiz geçiş anahtarı teknolojisini yaygınlaştırma çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Ünlü şirket, şimdiden daha hızlı ve güvenli bir oturum açma deneyimi sunmayı hedefleyen yeni sistem için kullanıcılara bilgilendirme mesajları göndermeyi başladı.
Firma, tüm kullanıcılarına salı gününden itibaren yeni geçiş anahtarı teknolojisini birincil oturum açma seçeneği olarak ayarlamasını öneriyor.
Sürekli unutulan ve değiştirilmek zorunda kalınan şifrelere veda etmek isteyen Google, yakın zamanda sadece yeni nesil parolalarla çalışan geçiş anahtarı sistemini tamamen benimsemeyi hedefliyor.
Google'ın oldukça önem verdiği yeni geçiş anahtarları, esasında kişilerin geleneksel parolaları yerine cihazlarında bulunan kimlik doğrulama yöntemlerini kullanmasını sağlıyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Kullanıcılar, internet sitelerinde ve platformlarda oturum açmak için oluşturduğu eski şifrelerini hatırlamakla zaman harcamak yerine yüz tanıma, parmak izi sensörü veya kısa PIN gibi her şifrenin yerine geçebilecek yeni nesil güvenlik sistemlerinden yararlanabiliyor.
Google'ın yeni şifresiz geçiş anahtarı teknolojisi, şirketin Workspace, Cloud ve Chrome web tarayıcısı hizmetlerince destekleniyor. Öte yandan, bazı üçüncü taraf web siteleri ve platformlar da yeni sisteme geçiş yapmış durumda.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Yiyorsa yapmam ben diyen çıksın. Bi şekilde bu sistemdeyiz ve onların istediğimi yapacağız
Parmak izim veya yüzüm neden web sitesinde saklansın, bu mu güvenli şimdi. İki yönlü doğrulama güvenliydi zaten.
insanlara çip takacaklar 😆