Görüş Bildir
Haberler
Sur'da Şiddetli Çatışma: 2 Şehit

Sur'da Şiddetli Çatışma: 2 Şehit

Ulaş
30.01.2016 - 13:02 Son Güncelleme: 30.01.2016 - 18:52

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden çatışmalar şiddetlenirken, 13 güvenlik görevlisi yaralandı. Ağır yaralanan bir askerin kaldırıldığı hastanede şehit olduğu bildirildi. Öte yandan 21 Ocak'taki çatışmalarda yaralanan ve GATA'da tedavisi süren bir askerin de bugün şehit olduğu belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sokağa çıkma yasağının 60. gününde devam ettiği Sur ilçesinde operasyonlar devam ediyor.

Dün ilçede bir askerin şehit olmasının ardından çatışmalar tekrar şiddetlendi. İlçenin çeşitli bölgelerinde dün geceden bu yana sürdürülen operasyonlarda PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcıların infilak etmesi ve çatışmalarda 13 güvenlik görevlisi yaralandı.

Operasyonda ağır yaralanan bir asker, kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesinde müdahalelere rağmen şehit oldu.

Genelkurmay tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

'30 Ocak 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 15:30'da şehit olmuştur.

Çıkan çatışmada, dört bölücü terör örgütü mensubu silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.'

21 Ocak'ta Sur'da yaralanan ve tedavisi süren bir asker şehit oldu

21 Ocak'ta Sur'da yaralanan ve tedavisi süren bir asker şehit oldu

Genelkurmay tarafından, 21 Ocak'ta yaralan ve bugün şehit düşen askerle ilgili yaptığı açıklama şu şekilde;

21 Ocak 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu yaralanan ve tedavisine GATA'da devam edilen bir kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen 30 Ocak 2016 tarihinde saat 10:30'da kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

şehit olan asker buralıymış. ilk kez bi şehit anonsu duydum ne kadar acı bi durum allah rahmet eylesin

Kaan Savaş

ha ha ha amk

duru şencan

60 gün olmuş yeter be ne zaman duracak artık bu illet

Wonderkid

öyle gidip temizlik operasyonlarıyla sokağa çıkma yasaklarıyla, okulları bosaltmayla, insanları göçe zorlamakla bitmez bu illet. şimdi çıkıp sivil halk zara... Devamını Gör