Görüş Bildir
Haberler
Seda Yekeler Yazio: Hiç Çok Geç Olmadı ki!

etiket Seda Yekeler Yazio: Hiç Çok Geç Olmadı ki!

Seda Yekeler
11.06.2021 - 21:59 Son Güncelleme: 19.06.2021 - 14:54

Değerli okuyucularım, dostlarım, maddi imkanları olmayıp hayalleri ve zamanları olanlar, zamanları olmayıp hayalleri ve maddi imkanları olanlar, bu haftaki yazım sizin için, hadi toplanın başlıyoruz. 

Öncelikle yaşı genç olan dostlarıma hatırlatmalıyım ki hayalinizdeki mesleği ya da hayatı yaşamak için zamanınız olacak. Hatta hayalleri gerçekleştirmek için gereken birikim, maddi yeterlilikten ziyade zihinsel olgunluk ve biriktirmiş olduğunuz dostlarınızdır çoğu zaman. Yazımı sonuna kadar okursanız size bunu kanıtlayacağım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yaşı benim gibi ikinci gençlik seviyesine ulaşmış dostlarım, siz de unutmayın ki hayallerinizi gerçekleştirmek için asla geç kalmış sayılmazsınız.

Yaşı benim gibi ikinci gençlik seviyesine ulaşmış dostlarım, siz de unutmayın ki hayallerinizi gerçekleştirmek için asla geç kalmış sayılmazsınız.

Hatta Nietzsche’nin dediği gibi “Beyninizi kemiren düşünceler ve baş ağrıları, belki de yeni fikirlerin doğum sancısıdır.”

Yukarıda yazdıklarım klasik kişisel gelişim kitabı klişeleri gibi gelebilir size ama tesadüfle açıklanamayacak kadar çok örnek, hatta bakarsanız kendi çevrenizdeki insanlar bile size bunu doğrulayacaktır. 

Şu anda içinden geçmekte olduğumuz salgın döneminde umutlarını kaybetmiş olanları, mezun olduğu bölümde iş bulamadığı için çok daha basit işlerde ve kalitesinin çok altında ücretle çalışanları görmediğimi ya da anlamadığımı düşünmeyin lütfen. Ben toplumun içinde yaşayan ve vakfımla dezavantajlı bölgelerdeki okullara bizzat gidip malzeme dışında emek ve zamanımı geleceğimiz olduğunu bildiğim çocuklarımızın şartlarını eşitlemek için harcayan bir eğitim gönüllüsüyüm.

Hayal dünyasında yaşayıp hayal tüccarlığı yapan tuzu kuru şımarıklardan olmadım hiç; bugün neyim varsa kendi tırnaklarımla kazıyarak ve biriktirdiğim insanların dua ve destekleriyle kendim başardım. Umutsuz olmak için ne kadar çok neden sayarsanız sayın, ben hep sizin nedenlerinizden bir fazla nedeni umutlu olmanız için sayabilirim.

Kendimi şanslı ve üstün gördüğüm tek şey hayalimdeki mesleği, dil eğitmenliğini, çok erken yaşta keşfetmiş olmam. Ama geri kalanını sadece kıskanç insanlar şansla açıklayabilir, çünkü öğrenciyken param olmadığı zamanlar kilometrelerce yürüyerek okuldan eve gelmemin de sabahlara kadar ders çalışmamın da eğitmen olarak çalışmaya başladıktan sonra öğrencilerimi dinlemeye ve anlamaya adadığım saatlerin ve bu sayede geliştirdiğim YEKMETOT’un da şansla bir alakası yok. Ve ben asıl başarımı yakaladığımda ve bu metodumun başarısı duyulmaya başladığında 30 yaşımı geçmiştim.

Evet, şimdi aşağıda benim gibi 30 yaşından sonra başarıya ulaşmış birçok isim ve yaptıklarını size madde madde yazacağım. Tabi burada göreceğiniz kişiler herkesin tanıdığı kişiler ve bir insanın kendisi başarılı görmesi için gerekli olan kriteri da kişinin sadece kendisi belirleyebilir. Ben sadece hiçbir şey için henüz geç olmadığını, hatta belki de bazı başarılarınız için gereken donanımın yıllar içinde bulunduğunu hatırlatmak için bu yazıyı kaleme aldım.

Gelin bakalım şimdi listeme:

Gelin bakalım şimdi listeme:

- Jan Koum – 35 yaşında Whatsapp’i kurdu,

- Jimmy Wales – 35 yaşında Wikipedia’yı kurdu,

- Robert Noyce – 41 yaşında Intel’i kurdu,

- Craig Newmark – 42 yaşında CraigsList’i kurdu,

- Ray Kroc – 52 yaşında McDonalds’ı kurdu,

- John Pemberton – 55 yaşında Coca-Cola’yı kurdu,

- Harland Sanders – 65 yaşında KFC’yi kurdu.

Ayrıca sonradan bambaşka bir kariyer inşa edenler de var:

- Harrison Ford – 30 yaşına kadar marangozluk yaptı,

- J.K. Rowling – 31 yaşına kadar sosyal yardımlarla geçinen bekar bir anneydi,

- Amancio Ortega (Zara’nın kurucusu) – 30 yaşına kadar gömlek mağazasında tezgahtardı,

- Andrea Bocelli (Ünlü tenor) – 33 yaşına kadar barlarda piyanistlik yapıyordu,

- Ray Kroc – 52 yaşına kadar kağıt bardak ve milkshake makineleri satıyordu.

Yani dostlarım, J. R. R. Tolkien’in dediği gibi: “Her gezgin yitirmemiştir yolunu!” Şu anda siz ya da bir başkası yolunu kaybetmiş veya hiç bulamamış gibi geziniyor olabilir. Ama bu gezinti sırasında karşısına çıkanların, onlardan öğrendiklerinin, yediği kazıkların, dürüstlükle sınanmış dostlukların hepsi bir gün anlam kazanabilir. O an gelinceye kadar da geçmişinizdeki o anın bugün sizi başarıya götüren şey olduğunu anlayamazsınız bile. Zaten başarı da tek bir an değil, belki de binlerce küçük anın toplamıdır. Hayatınızın her anının tadını çıkarmanız dileğiyle…

Instagram

Twitter

Linkedln 

Web

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın