Görüş Bildir
Haberler
Para Harcama Biçimine Göre Seni Sana Anlatıyoruz!

etiket Para Harcama Biçimine Göre Seni Sana Anlatıyoruz!

Herkesin farklı farklı para harcama alışkanlıkları var! Kimi insan para konusunda cimriliğe varan tutumlar sergilerken kimi de yarınlar yokmuşçasına har vurup harman savurur. Parayı harcama biçimlerimiz kişiliklerimizi de çokça yansıtıyor aslında. Neyin bizim için gereksiz harcama olduğuna, neyin ise kesinlikle şart olduğuna yetiştirilme biçimlerimiz kadar, karakter yapılarımız da karar veriyor diyebiliriz. Peki acaba senin para harcama alışkanlıkların nasıl bir kişiliğe işaret ediyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle maddi durumun bir iyi – bir kötü arasında mı gider gelir; yoksa aşağı yukarı dengede midir?

2. Kenara ayırdığın para aylık gelirinin yaklaşık ne kadarıdır dersin?

3. Şunlardan hangisine harcanan para senin için "salakça"dır? :)

4. O zaman tersini de soralım! Hangi harcama için en ufak pişmanlık dahi hissetmezsin; oh canına değsindir?

5. Hiç bugüne kadar banka kredisi kullandın mı?

5. Hiç bugüne kadar banka kredisi kullandın mı?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hatırlatmak gibi olmasın ama senin acaba nereye borcun var bakalım?

7. Şimdi lütfen düşünmeden cevap verme! Sence kazandığımız para mı bizleri yönetir; yoksa bizler mi kazandığımız parayı yönetiriz?

8. Diyelim evde aniden çok acıktığını hissettin. Hangisini yapacaksın?

9. Gündelik bir dertle sona doğru yaklaşalım o zaman: Marketten sucuk alacaksın. Ünlü ama pahalı olan mı, az bilinen ama hesaplı olan mı?

9. Gündelik bir dertle sona doğru yaklaşalım o zaman: Marketten sucuk alacaksın. Ünlü ama pahalı olan mı, az bilinen ama hesaplı olan mı?

Mantıklı ve güvenilirsin!

Mantıklı ve güvenilirsin!

Sen duygularından ziyade mantığıyla hareket eden bir insansın. Muhtemelen açık sözlüsün ve bir konu ya da insanlar hakkındaki düşüncelerini açık açık söylemeyi tercih ediyorsun. Ortada bir doğru ya da yanlış varsa bunun altının çizilmesinden yanasın. İlişkilerinde güven ve dürüstlük senin için çok önemli. Gerekmediği sürece, ya da sadece çıkar için yalandan kurulan samimiyetler hiç sana göre değil. Dışarıdan bakıldığında soğuk ve ciddi göründüğünü de söyleyenler oluyordur diye tahmin ediyoruz. Para konusuna gelirsek, markete alışveriş listesi yapmadan gitmez; kazandığından daha azını harcamaya dikkat eder; ama sevdiklerin söz konusuysa da asla üçün beşin hesabını yapmazsın sen!

Dikkatli ve temkinlisin!

Dikkatli ve temkinlisin!

Her sözü ve hareketi enine boyuna düşünüp tartan bir yapın var. Sana söylenen bir şeyi hemen kabul etmeden önce, mutlaka başka kaynaklardan da doğrulama ihtiyacı hisseden bilimsel bir bakış açısına sahipsin. İnsanlarla olan ilişkilerinde de kolay kolay içini dışarıya göstermez; önce karşındakinin güvenilirliğinden emin olmak istersin. Bu şüpheci kişiliğin seni çokça yanlış karardan kurtardığına kuşku yok. Para konusunda ise, sen şu hayattan tat almak için ortalığa para saçmak gerekmediğini biliyorsun. İhtiyacın olmayan, savrukça harcamalar kesinlikle sana göre değil. Zaten kolay kazanılmayan paranın dikkatsizce harcanmasına da tahammülün yok. Birikim mühim; aynı fikirdeyiz!

Girişken ve eğlencelisin!

Girişken ve eğlencelisin!

Özgüveni yüksek, sıkıcılığa, mır mır söylenen, sürekli yakınan insanlara pek tahammül edemiyorsun. Sence bu kişiler kesinlikle hayatın tadını çıkaramadıkları gibi, başkalarının enerjisini de dibe çektiklerinin farkında olmuyorlar. Yeri geldiğinde gayet ciddi tavırlar takınmayı bilsen de, o zamanlarda bile içinde kendi kendine eğlenen biri olduğunu biliyorsun! Para senin için kesinlikle hayatın en öncelikli amacı olamaz. Sevdiklerinle ve sevdiğin şeylere harcayamadıktan sonra tonla paran olsa ne çıkar? Kuruş kuruş para hesabı yapan, kazandığını sakınan biri hiç olmadın. Sen hem dostuk anlamında, hem de maddi anlamda cömert bir insansın!  Yine de kenara köşeye azıcık da olsa ayırmaya çalışmanı öneririz :/

Duygusal ve fedakarsın!

Duygusal ve fedakarsın!

Duygularınla mantığın sık sık çarpışsa da, genellikle hislerine ve içinden gelen sese göre hareket etmeyi tercih ettin sen hep. Mantığın kaskatı rijitliği çevresinde yaşanacak bir hayat kupkuru, renksiz, inişsiz çıkışsız, tadı çıkarılamayan bir hayat olurdu sana göre. Aynı zamanda son derece fedakarsın; hatta bunun sana geçmişte ne zararlar verdiğini görmüş olsan bile. Ailene ve sevdiklerine düşkünsün ve iyi olmaları için de elinden geleni yaparsın. Tabii tüm bu özelliklerin, finansal konularda çok fazla denge tutturamamana, bazen ay sonunu dahi getirememene yol açıyor. Bu huyunu da bildiğinden, aslında dikkat de ediyorsun ama kimseye kolay kolay hayır diyemediğin için kendini bazen zora sokuyorsun :/

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
456
138
106
68
23
23
21
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Esra Çetinkaya

3. soruda bence hepsi :D

Irmak Demir

Dikkatli ve temkinli

Mustafa Gök

İlk testi yaparken dikkatli yaptım, baktım yorumlar hep aynı herekese aynı yorum yapılmış deniliyor, bu sefer tam aksini belirttim. yine aynısı çıktı, yani ... Devamını Gör