Görüş Bildir
Haberler
Öğrencilere Bir Garip Fizik Sorusu: 'Botun Batmaması İçin Kaç Mülteci Suya Atılmalı?'

Öğrencilere Bir Garip Fizik Sorusu: 'Botun Batmaması İçin Kaç Mülteci Suya Atılmalı?'

Ulaş
12.11.2015 - 18:19 Son Güncelleme: 13.11.2015 - 08:51

Polonyalı bir öğretmenin öğrencilerine verdiği ödev, basit bir fizik sorusundan ibaret gibi görünse de, sığınmacıların denizlerde ölmesinin normalleştirilmesi açısından tepki çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
onedio.com

Öğretmenin öğrencilerinden çözmelerini istediği problemi şöyle:

'Dört Suriyeli göçmen küçük bir kayıkla Yunanistan’a doğru gitmektedirler. Kayığın ebatları 1 metreye 2 metre x 20 cm’dir. Kayığın kitlesi de 800 kg / m2 dir. Eğer mültecilerin kitlesinin kişi başına 60 kg olduğunu varsayarsak, kayığın suyun yüzeyinde kalması, yani batmaması için kaç mülteciyi suya atmamız gerekir?”

Öğrencilerden biri evde ailesine fizik öğretmeninin sorusunu anlattı. Soruyu gören veli sayfanın fotoğrafını çekerek Facebook'ta paylaştı.

Öğrencilerin ilgisini toplayabilmek için yapmış...

Öğrencilerin ilgisini toplayabilmek için yapmış...

Fizik öğretmeni Grzegorz Nowik bunun üzerine basın karşısına çıktı ve bunu öğrencilerin dikkatini çekmek için yaptığını savundu: “Bir teknenin suyun üstünde nasıl durduğunu açıklamaya çalıştığımda benle ilgilenmiyorlar. Ki bu ödevi yazdırırken bunun bir şaka olduğunu söylemiştim.”

Veliler ise bu tür 'espriler' yapan bir öğretmenin çocuklarına verecek bir şeyi olmadığını belirtip istifa etmesini ya da okulun öğretmenin işine son vermesini talep ediyorlar.

Okul idaresi ise bir açıklama yaparak fizik öğretmeninin 'esprisine' bir anlam veremediklerini bildirdi. Müdür Yardımcısı Elzbieta Stasiewicz öğretmene ihtar cezası verildiğini ve bu tür bir davranışı tekrarlaması halinde de işine son verileceğini söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
129
49
33
24
19
10
0