Görüş Bildir
Haberler
Microsoft'un Akıllı Saati Çok Yakında!

Microsoft'un Akıllı Saati Çok Yakında!

Ulaş
29.03.2014 - 11:45

Microsoft'un Akıllı Saati Çok Yakında!

Bilişim devi Microsoft'un Nokia ile ortaklaşa geliştirdiği akıllı saat hakkında ilk bilgilere Shiftdelet.net ekibi ulaştı. Sızan ilk bilgilere bir göz atalım.

Nokia ve Microsoft, şu an piyasada olan akıllı saatlerden çok daha farklı bir cihaz üretmek için yaklaşık bir buçuk senedir çalışıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin Seattle kentinde süren bu çalışmadan haberdar olan, detaylarını bilen bir Microsoft çalışanı ile bağlantı kurmayı başardık.

Adının açıklanmasını istemeyen kaynağımız, Nokia ve Microsoft ikilisinin uzun uğraşlar sonucunda, akıllı saat kavramını tamamen değiştirecek bir cihaz üretmeyi başardığını söyledi. Windows Phone cihazları ile uyumlu çalışacak saatin, birbirinden bağımsız ekranlardan oluşacağını, bu ekranların cihazın kişiselleştirilebilmesinde kilit rol oynayacağını aktardı. Daha önce Nokia tarafından alınan bağımsız ekranlar patenti de bu bilgiyi destekler nitelikte.

Windows Phone ile Çalışacak

Alabildiğimiz kısıtlı bilgiler arasında cihazın Windows Phone işletim sistemi ile çalışacağı bilgisi de bulunuyor. Microsoft saat için özel bir sistem hazırlamak istememiş ve Windows Phone 8.1 üzerinde yapılan bir kaç ufak değişiklik ile işletim sistemi saate uygun hale getirilmiş. Kaynağımız bu işletim sisteminin aynı Windows Phone'da olduğu gibi diğer üreticiler tarafından da kullanılabileceği ve 2014 yılı sonunda bir çok Windows akıllı saat görebileceğimizi söylüyor.

Mayıs Ayında Tanıtılacak

Firmanın planının cihazı Mayıs ayında tanıtıp, Haziran ayında satışaçıkartmak olduğunu aktaran Microsoft çalışanı, son zamanlarda ufak aksaklıklar yaşandığını ancak muhtemelen planın aksamadan devam edeceğini söyledi. Hatta bazı yetkililerin cihazı Nisan başındaki Build 2014etkinliğine yetiştirmek istediğini, ancak bunun olacağını düşünmediğini de aktardı.

shiftdelete.net

Kaynak: http://shiftdelete.net/microsoftun-ak...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0