onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Mal Canın Yongası: Kayıp ve Çalınmalara Karşı Sigortalatabileceğiniz 12 Eşya

Mal Canın Yongası: Kayıp ve Çalınmalara Karşı Sigortalatabileceğiniz 12 Eşya

Selluka
12.04.2023 - 18:11

Eşya sigortası seçenekleri; genel eşya sigortası, elektronik eşya sigortası gibi farklı türlere ayrılır. Elektronik eşya sigortasında sigortalıya ait olduğu ispatlanan eşyaların hepsi sigorta kapsamına alınırken genel eşya sigortası seçeneklerinde ise sigorta şirketine iletilen ikamet adresinde bulunan eşyaların tümü poliçe kapsamına alınır. 

Şimdi bu eşyalar nelermiş gelin birlikte bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Altın

1. Altın

Herhangi bir kasada kilitli olarak tutmadan açıkta tuttuğun veya kasa muhafaza ettiğin altın poliçe kapsamında değerlendirilir ancak hangi zararların karşılanacağı sigorta şirketine göre değişkenlik gösterir.

2. Döviz

2. Döviz

Poliçe kapsamında sahip olduğunuz döviz de değerlendirilir. Zararın nasıl karşılanacağı ise sigorta şirketi tarafından değerlendirilir.

3. Elektronik Eşyalar

3. Elektronik Eşyalar

Televizyon, cep telefonu, bilgisayar gibi maddi yüksek eşyaların beklenmedik bir şekilde hasar alması veya çalınması sonucu altından kalkamayacağın yüksek masraflar ile karşı karşıya kalabilirsin. Eşya teminatı ile beyaz eşya, televizyon, ses ve müzik sistemi gibi cihazların elektrik akımının ani yükselmesi veya azalması sonucu uğrayabileceği zararlar doğrudan veya dolaylı olarak karşılanır. Diz üstü bilgisayarlar ise teminat dışıdır.

4. Kıymetli Evraklar

4. Kıymetli Evraklar

Bono, hediye çeki, hisse senedi, tahvil gibi evraklar poliçe kapsamında değerlendirilebilir. Yangın, hırsızlık gibi durumlar sonucunda bu evrakların zarar görmesi veya çalınması durumunda eşya sigortası devreye girer. İkamesi mümkün olmayan kıymetli evraklar için ise tazminat ödemesi bunların bedelleri üzerinden yapılır. Garaj veya kömürlük gibi ev dışı mekânlarda bulunan kıymetli evraklar da poliçe kapsamına alınabilir.

5. Komşuya Verilen Zararlar

5. Komşuya Verilen Zararlar

Komşuların zararı karşılar mı sorusu eşya sigortası yaptıran kişilerin en çok merak ettiği konulardan biridir. Evinde karşılaşabileceğin su basması, sel, yangın gibi durumlarda komşu evlerine verebileceğin zararlar poliçedeki limitler dahilinde karşılanır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. İzolasyon Eksikliği Nedeniyle Meydana Gelen Hasarlar

6. İzolasyon Eksikliği Nedeniyle Meydana Gelen Hasarlar

İzolasyon eksikliği veya kaybı nedeniyle su sızıntısı olması durumunda meydana gelen zararlar, bu teminat kapsamında karşılanır. Nemlenme, ısı kaybın, küflenme, boya kabarması gibi hasarlara karşı da güvence sağlar.

7. Gıda Bozulması

7. Gıda Bozulması

Derin dondurucu ya da buzdolabının voltaj değişikliği gibi nedenlerle arızalanması sonucu elektrik şalteri atabilir. Elektrik kesintisi yaşanması durumunda ise buzdolabındaki gıdalarda bozulma meydana gelebilir. Eşya sigortası elektrik kesintisi meydana geldiğinde devreye girer ve bozulan gıdaya ilişkin masrafları karşılar.

8. Konut Dışı Eşyaların Çalınması

8. Konut Dışı Eşyaların Çalınması

Nakit para, cep telefonu, anahtar gibi konut dışında bulunan eşyalar da poliçe kapsamında değerlendirilir. Aynı zamanda yeniden çıkarılan pasaport, nüfus cüzdanı gibi belgelere ilişkin masraflar da sigorta tarafından karşılanır.

9. Mobilya ve Diğer Eşyalar

9. Mobilya ve Diğer Eşyalar

Eşya sigortası; masa, sehpa, sandalye, yemek odası takımı, koltuk takımı gibi mobilyaları; avize, abajur gibi aydınlatma ürünlerini ve halı, perde gibi ev tekstil ürünlerini de güvence altına alır. Aynı zamanda mutfak ve banyoda kullanılan banyo takımları, çatal, bıçak ve tabaklar ile temizlik ve kozmetik ürünleri de poliçe kapsamında değerlendirilir.

10. Cam Hasarları

10. Cam Hasarları

Eşya sigortası ile evin dış cephe ve kapı camları, aynalar, mobilya cam ve aynaları, vitrin camları, cam sehpalar, duşa kabin ve balkon camları kırılmaya karşı teminat altındadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Garajdaki Eşyalar

11. Garajdaki Eşyalar

Eşya sigortası poliçesine eklenebilen bir teminat ile garajda bulunan araçlar da poliçe kapsamına alınabilir. Böylece garajda kapalı hâlde bulunan motorlu-motorsuz kara ve deniz taşıtları yangın, sel, su baskını gibi nedenlerle meydana gelen hasarlara karşın güvence altında olur.

12. Kişisel Kullanıma Yönelik Eşyalar

12. Kişisel Kullanıma Yönelik Eşyalar

Kıyafet, aksesuar, oyuncak, çocuk bakımı için kullanılan araç-gereçler ile kişisel kullanıma yönelik eşyalar poliçe kapsamında karşılanır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın