Görüş Bildir
Haberler
Sinemacı Lisa Çalan: 'Bacaklarımı İstiyorum'

Sinemacı Lisa Çalan: 'Bacaklarımı İstiyorum'

FreiGeist
11.06.2015 - 16:30 Son Güncelleme: 11.06.2015 - 16:36
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP'nin Diyarbakır'da 5 Haziran'da yaptığı mitinge yönelik bombalı saldırı sonrasında iki bacağını da kaybeden sinema yönetmeni Lisa Çalan'ın tedavisi sürüyor. Dün uyandırılan Çalan'ın kendine geldiğinde ilk söylediği söz 'Bacaklarımı istiyorum' oldu...

HDP’nin 5 Haziran’da Diyarbakır’da düzenlediği mitingde iki farklı noktada patlayan bombalar sonucunda 4 kişi ölmüş 400’ün üzerinde kişi yaralanmıştı. 

Lisa Çalan da bombalı saldırı esnasında yaralananlardan biriydi. Bugün Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji bölümünde tedavisi süren Lisa, iki bacağını da kaybetti.

JİNHA haber ajansının verdiği bilgiye göre, bombalı saldırıda tek bacağını kaybeden ve aşırı doku kaybı nedeniyle diğer bacağı da dizden itibaren kesilen Lisa Çalan dün uyandırıldı. 

Kendine geldiğinde ilk söylediği söz 'Bacaklarımı istiyorum' olan Lisa'nın dizden itibaren kopan sol bacağının enfeksiyon kaptığı ve yeni bir ameliyatla bacağın kalan kısmınında kesilme tehlikesi olduğu bildirildi. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavisine devam edilen Lisa'nın durumuna ilişkin doktorların önümüzdeki günlerde karar vereceği belirtildi. 

Doktorunun “ Hasta ameliyattan yeni çıktı. Görüşmek risk teşkil eder. Yaraları enfeksiyon kapabilir” uyarısı üzerine akrabaları ve iş arkadaşaları ile görüşen İleri Haber muhabiri İrfan Bayık'ın haberine göre, Lisa Çalan'ın kuzeni, Fatma Gündoğdu, henüz ameliyattan yeni çıktığını ve enfeksiyon kapma riskinin yüksek olduğunu, bundan dolayı da odasına rahat girip çıkamadıklarını ifade etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yoğun bakımdan çıktıktan sonra Lisa Çalan ile görüşen Fatma Gündoğdu o esnada yaşananları şöyle aktardı:

“Lisa ile çok kısa konuşmak zorundaydık. Tabii bacaklarının kesildiğinin farkında. Zaten patlama esnasında durumu farketmiş, bacağını eline almıştı. Bu yüzden psikolojik olarak kötü durumda. Sürekli ağlıyor.  Hayatım bitti, ben eksiğim artık yürüyemeyeceğim dedi. Lisa yürümeyi, koşmayı çok seviyordu. Artık bunları yapamayacağı için kendini kötü hissediyor.”

LİSA ÇALAN KİMDİR?

Aram Tigran konservatuarından mezun olup Ortadoğu Sinema Akademisi’nde çalışmaya başladı. Akademinin amacı başta Ortadoğu’nun Kürtçe, Arapça, Süryanice, Türkçe, Ermenice gibi kadim dilleri başta olmak üzere tüm dillerde sinemasal üretimlerin gelişmesine yardımcı olmak, endüstrileşen sanat alanında kendini ifade etme olanağı olmayan tüm kesimlere sanatsal ifade ediş zemini yaratmak.

Çalan konusu Diyarbakır Silvan yolu üzerinde geçen bir projeye hazırlanıyordu. Hem dizi hem de film çekecekti. Hazırlıklar neredeyse bitme aşamasına gelmişti ancak bombalı saldırı sonucu Lisa bugün hastanede iki bacağını kaybetmiş vaziyette hayata tutunmaya çalışıyor.

Kaynaklar: İleri Haber ve JINHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
2
1
0
0
0