Görüş Bildir
Haberler
Kıpkırmızı Dudaktan İnsansı Dişlere: Derin Sularda Yaşayan Bu Acayip Hayvanlar Sizi Çok Şaşırtacak

Kıpkırmızı Dudaktan İnsansı Dişlere: Derin Sularda Yaşayan Bu Acayip Hayvanlar Sizi Çok Şaşırtacak

R.G.
05.08.2021 - 17:25

Dünyamız, etrafımızda her gün görmeye alışık olduğumuz canlılardan ibaret değil elbette. Göremediğimiz, mavi suların derinliklerinde inanılmaz bir hayat devam ediyor. Derin sularda yaşayan en acayip canlıları listelediğimiz bu yazımızdan sonra denize girdiğinizde etrafınıza başka bir gözle bakacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tetik balığı

1. Tetik balığı

Tetik balıklarının en dikkat çekici özelliği rengarenk derisi de, heybetli yapısı da değil; tam olarak insansı dişleri. Hırçın tavırları ile bilinen tetik balıkları özellikle yuvalarının çevresinde dolaşan diğer balıklara ve dalgıçlara pek de misafirperver değiller.

2. Tüylü kurbağa balığı

2. Tüylü kurbağa balığı

Tüylü kurbağa balığı, derin suların tabanında yürüyen tüylü bir canavar gibi görünür. Arka yüzgeçleriyle adeta tabanda süzülerek leziz yemek peşinde koşar. Üstün kamuflaj yetenekleriyle çevrenin rengine ayak uydurarak düşmanlarından saklanır. Gördüğünüz gibi hayat derin sularda da hiç kolay değil.

3. Vampir kalamar

3. Vampir kalamar

Okyanusların yaklaşık 1000 metre derinliklerinde yaşayan vampir kalamarın ismi, adeta bir vampirin siyah pelerini gibi ters çevirip kendini altına gizleyebildiği ağından geliyor. Deriye benzer bir yapısı ve dikenleri olan bu ağ, vampir kalamara üstün bir kamuflaj yeteneği sağlıyor.

4. Yapraklı deniz ejderi

4. Yapraklı deniz ejderi

'Yapraklarını dökmeyen tek canlı bitkiler değil' dersek şaşırır mıydınız? Evet vücudunda yaprak benzeri uzantılar taşıyan bu tür aslında bir balık. Deniz atına benzeyen bir fiziğe sahip olan yapraklı deniz ejderlerinin boyutları 20-24 cm'ye kadar ulaşabiliyor.

5. Kırmızı dudaklı yarasa balığı

5. Kırmızı dudaklı yarasa balığı

'Bu canlı adını nereden almış acaba?' diye gelen meraklı sorular bu balığımız için geçerli değil. İlk bakışta göreceğiniz ateş kırmızısı dudakları her şeyi anlatmaya yetiyor. Galapagos adalarının çevresinde, yaklaşık 3 ila 76 metre derinlikte yaşayan kırmızı dudaklı yarasa balığı, gördüğünüz en ilginç canlılar listesinde kendine üst sıralarda yer bulmaya aday.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Palyaço kurbağa balığı

6. Palyaço kurbağa balığı

Mercanları kendine yurt edinen palyaço kurbağa balığı da kamuflaj konusunda yetenekli canlılardan. Sevimli görünümüne aldanmamakta fayda var. Kendi boyutunda avları yiyebilecek kadar ağzını esnetebildiğini söyleyelim, gerisine siz karar verin.

7. Pelikan yılan balığı

7. Pelikan yılan balığı

Okyanusların alacakaranlık ve karanlık bölgelerinde yaşayan pelikan yılan balığı, siyah rengi ve büyük ağzıyla adeta korku filmlerinden fırlamış gibi duruyor. Besin konusunda seçici olmayan pelikan yılan balığı kendi boyutundan küçük tüm deniz canlılarına potansiyel av olarak bakıyor.

8. Tüp solucanı

8. Tüp solucanı

Tüp solucanı, görünen tüplerin ucunda bulunan parlak kırmızı solunum tüyleri ile 'nefes' alır. Kana kırmızı rengini veren hemoglobin molekülü bu solunum tüylerinde bol miktarda bulunduğu için renkleri kırmızıdır. Tüp solucanları, gözleri olmasa da, hareket ve titreşimleri algılayabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
10
9
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın