Görüş Bildir
Haberler
Kim Demiş Kadınlar Kolay Orgazm Olamaz Diye? Kadın Orgazmı Konusunda Yanlış Bilinenler

etiket Kim Demiş Kadınlar Kolay Orgazm Olamaz Diye? Kadın Orgazmı Konusunda Yanlış Bilinenler

Rinascita
28.06.2017 - 15:23

Kadınların orgazmı ile ilgili birçok söylenti vardır. Ama bu söylentilerin birçoğu yanlış, çünkü kadınların orgazmı bir tabu olarak görüldüğü için insanlar bu konuda araştırma yapmıyorlar. Attn'den sizler için derlediğimiz içerikte, bu doğru bilinen yanlışları bir araya getirdik.

Kaynak: https://www.attn.com/stories/17863/4-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Konu kadınların orgazmına geldiğinde, istatistikler fazlasıyla umut kırıcı.

CBS News'da yazılanlara göre, İngiliz araştırmacılar kadınların %80'inin seksin neredeyse yarısında orgazm oluyormuş gibi davrandıklarını ortaya çıkardılar. Kadınların %75'i de cinsel birleşmede asla orgazm olamıyor. Kadınların yalnızca %57'si bir partner ile doruğa ulaşıyor. Bu sırada %10-15'i de asla, hiçbir koşulda doruğa ulaşamıyor.

Bu sırada erkeklerin %75'i her cinsel ilişkide orgazm oluyor. Görünen o ki, konu kadın zevkine geldiğinde gözden kaçırılan belli noktalar bulunuyor.

Kadınların cinselliği üzerinde bulunan tabular bu konuda araştırmaların az olmasına, anlayışın eksik olmasına ve genel olarak kadınlar için ciddi bir orgazm eksikliği olduğu yönünde yanlış bilgilendirmelere neden oluyor. İşte kadınların orgazm olmasıyla ilgili doğru bilinen yanlışlar...

1. Orgazm, seksin tek amacıdır.

Evrimsel bakış açısından bakıldığında, seksin neden hazza ulaşmak gibi bir amacı olduğunu bir bakıma anlayabiliriz. Aynı zamanda erkeklerin orgazmı hakkında anatomik olarak konuşmanın neden kolay olduğu da bir bakıma mantıklı. Emory Üniversitesi Davranışsal Nöroendokrinoloji profesörü Kim Wallen, 'Erkek orgazmının güçlü bir şekilde seçilmesi anlaşılabilir. Eğer orgazma ulaşmazlarsa, boşalamazlar.' diyerek aslında erkeklerin orgazmının üreme açısından gerekli olduğunu vurguladı. 

Fakat insanlar, seksi yalnızca üreme için yapmayan tek türdür. Dolayısıyla belki de iyi bir başlangıç zevki ön plana atıyordur, boşalmayı değil. Orgazm olmak zevk verse de, birçok kadın sevişirken zevk almadıklarını ve seksi bitirmek için orgazm oluyormuş gibi davrandıklarını söyledi.

2. Kadınların orgazm olması zordur.

Hakkında yazılan kitaplara, yapılan araştırmalara rağmen kadınların orgazm konusu hala tam olarak açığa kavuşturulmuş değildir.

Journal of Sexual Medicine'daki bir araştırmaya göre lezbiyenlerin orgazm oranı %75. Lezbiyenler kadın vücudunu çok daha iyi tanıdıkları için, diğer kadınlara oranla çok daha rahat orgazm olabiliyorlar. Aslında kadınların orgazm olması zor değildir, yalnızca kadın anatomisinin çok daha iyi anlaşılması gerekiyor.

3. Orgazm için cinsel birleşme gereklidir.

Üzülerek söylüyoruz ki, kadınların orgazm olması için vajinal birleşme gerekli değildir. Bu yanlış anlaşılma da Sigmund Freud'un görüşlerinden kaynaklanıyor. Freud, kadın orgazmının klitoristen ziyade üreme bölgesi odaklı olduğunu varsaymıştır. Vajinal orgazmı yaşayamayan kadınların ise çocuk olduğunu düşünmüştür.

Gloria Steinem daha sonraları Freud'un büyük olasılıkla vajinal orgazmı keşfettiğini, dolayısıyla seksin amacının vajinal birleşme olduğunu çünkü erkekler için çok daha zevkli olduğunu düşündüğünü ortaya attı. Gerçekte ise birçok kadın klitorisin tahrik edilmesiyle orgazm oluyor. Cosmopolitan araştırmasının sonuçlarına göre, kadınların %38'i partnerleriyle orgazm olamadıklarını, çünkü yeteri kadar klitoris tahriği olmadığını söyledi. %35'i de klitoris tahriğinin doğru bir şekilde yapılmadığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. İki çeşit kadın orgazmı vardır.

Önceden kadınların klitoral ve vajinal olmak üzere iki çeşit orgazm yaşadığı düşünülürdü. Kadınların hazza ulaşmak için farklı duyumlar yaşadığı doğru olsa da, orgazm iki farklı bölgeden yaşanmıyor. Klitoris aslında sınırları, insan gözüyle görünen ve vajinayı saran küçük alanın ötesine götürüyor.

'Vajina ve klitorisin iki farklı oluşum olduğunu düşünmek yerine, sinirleri ve kasları birbirine bağlayan bir bağ gibi düşünmeyi deneyin. Ne işe yarıyorsa, iyi hissettiriyorsa, size daha çok yaşadığınızı hissettiriyorsa ve bedeninizle bağ kurabiliyorsa o önemlidir.' diyor Kolombiya Üniversitesi seks eğitimi sitesinde.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
385
118
95
92
91
90
63
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yüce Kedi

Klitorisin ne olduğunu bilmeyen erkekler sevişmesin.Kızlar, sizde onlarla sevişmeyin. Klitoris sultandır gerisi yalandır.

Antifrizli Dondurma

tabikide doğru aynı anda el ile koordineli yapacak kombolar alınan puanı arttırır ornekk veriyorum " 2 in the pinky and 2 in the stinky yada 3 in the pinky o... Devamını Gör

Deneri

33 bin kez okunmuş kimsede yorum yapmamış utangaçlar sizi :) Beyler önceliğiniz eşinizi/sevgilinizi/partnerinizi mutlu etmek olsun hep bana hep bana derseniz... Devamını Gör

Deneri

O zaman o boynuza uygun kıyafet seçer? :) Erkeklerin orgazm olmaları daha kolay dostum handjob blowjob diye şeyler var kadının seçeneği daha az. Önce o mutlu... Devamını Gör

Başar Demirsoy

Arkadaşlar bu konuda bilinç çok geri. Yalnızca kadın orgazmı da değil. Erkekler de orgazm olmadan boşalabiliyor, ya da boşalmadan orgazma ulaşabiliyor. Durum... Devamını Gör