Görüş Bildir
Haberler
İspanya'da Cinsiyet Eşitsizliğinin Önüne Geçmek İçin Erkek Öğrencilerine Ev İşi Öğreten Okul

etiket İspanya'da Cinsiyet Eşitsizliğinin Önüne Geçmek İçin Erkek Öğrencilerine Ev İşi Öğreten Okul

Penny
17.05.2019 - 08:31

Ütü yapmak, dikiş dikmek ve yemek yapmak çoğu insanın evde öğrendiği temel görevlerdir. Fakat ülkemizde ve tüm dünyada bu tarz işler yalnızca 'kadınların' göreviymiş gibi bir algı var. Çocuk yaştaki cinsiyet ayrımı ilk olarak bu şekilde öğreniliyor. İspanya Montecastelo Okulu bunun önüne geçmek için harika bir girişimde bulunmuş.

Kaynak: https://brightside.me/wonder-people/a...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cinsiyet ne olursa olsun ev işleri yapılır!

Cinsiyet ne olursa olsun ev işleri yapılır!

2018'de Vigo şehrinde bulunan okul, ev ekonomisi dersinin müfredatını açıkladı. Bu derslerde erkek öğrencilere ütü, dikiş, yemek pişirme, marangozluk, duvarcılık, sıhhi tesisat ve elektrik gibi işleri yapmaları öğretiliyor.

Öğretmenler ile veliler işbirliği yapıyor ve öğrencilere rehberlik ediyor.

Öğretmenler ile veliler işbirliği yapıyor ve öğrencilere rehberlik ediyor.

Tüm bu dersler;  öğretmenler ve okul kampüsünün temsilcileri ve bazı öğrencilerin babaları tarafından gönüllü olarak öğretiliyor.

“Bir ev iki kişinin meselesidir.”

“Bir ev iki kişinin meselesidir.”

Kuruluşun yöneticisi Gabriel Bravo, gerçekleştirildiği bu faaliyetle ilgili bir gazeteye verdiği röportajda; 'bu işleri öğrenmelerinin hem şimdiki yaşantılarında hem ileride aile kurduklarında çok yararlı olacağını, bir evin iki kişinin meselesi olduğunu, temizliğin, bulaşık yıkamanın ve ütünün yalnızca kadının görevi olmadığını, bunun onların farkında olmalarını ve kendilerini evde idare etmeyi öğrenmelerini sağlayacağını söylüyor.'

Cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik empati.

Fikir, okul yönetimi öğrencileri için cinsiyet eşitliğini teşvik edebilecekleri yollar ararken ortaya çıkmış. Proje daha sonra velilere ve öğrencilere iletilmiş. Ebeveynler, fikri kabul etme konusunda herhangi bir endişe duymamışlar ama öğrenciler dikiş ve ütüyü duyduklarında rahatsız olmuşlar.

Kalıpları kırmak

Kalıpları kırmak

Ancak, görevleri yerine getirmeye başladıkları zaman, önyargıları kırılmış, çünkü bunların, hem erkeklerin hem de kadınların, basit adımları izledikleri taktirde yapabilecekleri basit faaliyetler olduğunu fark etmişler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Asla unutamayacağın bir hayat dersi.

Asla unutamayacağın bir hayat dersi.

Okulun yöneticisi aynı röportajda “Bazıları ilk kez ütü tutuyorlardı. Hem eğlenceli hem de öğreticiydi. Aynı zamanda oldukça şaşırdık. Ebeveynler çok mutluydu.” diyor.

Bu girişim hakkında ne düşünüyorsunuz?

Benzer uygulamaların olduğu başka bir okul biliyor musunuz?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
254
91
7
4
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?