Görüş Bildir
Haberler
iPad Yokken, Onlar Vardı

iPad Yokken, Onlar Vardı

Onedio Medya
02.01.2014 - 00:09 Son Güncelleme: 02.01.2014 - 00:11

İpad Yokken, Onlar Vardı!

Daha ortalarda iPad diye bir şey yokken, bu 4 tablet çoktan piyasaya çıkmıştı bile...

Büyük kalabalıkların 2009 yılında iPad ile tanışması tablet kavramının da hayatımıza girmesine neden oldu. Ancak aslında dünyanın ilk dijital tableti iPad değil. iPad'den çok önce başka tablet denemeleri oldu. Bazıları piyasaya çıktığı dönem güzel ilgi de gördü ama hiçbiri kalıcı olamadı.

iPad ise 2009 yılında, bir tablet için tüm ihtiyaçların sağlandığı mükemmel bir zamanda ortaya çıkarak parsayı topladı. 3G internet bağlantısının yaygınlığı, YouTube gibi online video kanalları, online gazete ve dergilerin geniş kabul görmesi, sosyal medya gibi insanları sürekli online olmak için cezbeden bir kavramın hayatımıza girmesi ve elbette yüksek çözünürlüklü minik uygulama ve oyunları mümkün kılan güçlü mobil işlemciler , artık tabletleri herkes için cazip kılmıştı ve iPad bu fırsatı hiç affetmeyerek bir devrim yarattı.

Peki, iPad'den önce zamansız şekilde ortaya çıkan tabletler hangileriydi?

Apple'ın bu tableti, aslında iPad'in atası sayılabilir. Dokunmatik ekranlı tablet bir kalemle kontrol ediliyordu ve kullanıcıların mobil ofis uygulamalarını çalıştırmasını sağlıyordu.1998'de ortaya çıkan Message Pad, kullanıcılarına, internete bağlanabildikleri taktirde mobil olarak e-posta ve mesajlrını kontrol etmeleri imkanını da tanıyordu. Ama dünya henüz o kadar 'dijital' değildi ve insanlar her dakika başı e-posta kontrol etmeye ihtiyaç duymuyordu. Message Pad de unutuldu gitti.

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/ipad-yok...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın