Görüş Bildir
Haberler
Hollandalı Yıldızdan Sneijder'e Şok Sözler

Hollandalı Yıldızdan Sneijder'e Şok Sözler

Fatih
04.06.2014 - 21:04

Hollandalı Yıldızdan Sneijder'e Şok Sözler

Milanlı yıldız, tek olmadığını ve kendisi gibi kötü yönleri bulunan birçok futbolcu olduğunu ifade etti.

Hollanda’nın hırçın yıldızı Nigel de Jong, kendisine biçilen yok edici rolünden bir hayli mutlu olduğunu belirtirken, herkesten bir Lionel Messi veya Cristiano Ronaldo performansı beklemenin de anlamsız olduğunu ifade etti.

Son yıllarda Avrupa futbolunun en ürkütücü orta sahalarından biri olarak lanse edilen 29 yaşındaki yıldız, Güney Afrika’da düzenlenen 2010 Dünya Kupası’nda Xabi Alonso’ya attığı uçan tekme ile akıllara kazındı.

İdollerinin Patrick Vieira, Roy Keane ve Claude Makelele gibi oyuncular olduğunu vurgulayan De Jong, “Ben hep Amsterdam çocuğuydum. Sahaya girdiğimde, 1-0 öndeyimdir. Sivri olan tek ben değilim. Mesela Wesley Sneijder patavatsızın tekidir, Robin van Persie’nin ise kendine has bir Rotterdam tarzı vardır. Birilerine benzemeye çalışmıyorum, sadece kendim olmaya çalışıyorum.” şeklinde konuştu.

“OYSA Kİ SAKİN KALMAYA ÇALIŞIYORUM”

Maçlarda sakin kalmak için elinden geleni yapmaya çalıştığını belirten tecrübeli orta saha, “Sahada hep sakin olmaya çalışırım. Takımı canlandırmak için birbirlerine bağıranları gördükçe çıldırıyorum. O an içimden: ‘Kes sesini!’ diyor. Hiç sevmiyorum. Fırtına öncesi sessizlik güzeldir. Rakiplerin gözünde o korkuyu görmek hoşuma gidiyor. Keane, Makelele, Vieira, Redondo… Hepsinde aynı özellik var. Sadece sonuca odaklanıyorlar. Bu bence daha etkileyici bir yol.” dedi.

Eskiden daha fazla topla hünerlerini gösterebildiğini ekleyen yıldız oyuncu, “Ajax’ta iken topla daha fazla oynayabiliyordum ancak bu artık mümkün değil. Oynadığım liglerde yüklendiğim misyonlar nedeniyle zamanla değiştim. Özellikle Messi ve Ronaldo gibi yeteneklere sahip değilseniz, bunu daha fazla sürdüremezseniz. Benim gibi oyunda kalmaya çalışırsınız.” açıklamalarında bulundu.

AMK Spor

Kaynak: http://amkspor.com/2014/06/04/holland...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın