Görüş Bildir
Haberler
Hangi Yazı Tipi Senin Karakterini Daha İyi Yansıtıyor?

Hangi Yazı Tipi Senin Karakterini Daha İyi Yansıtıyor?

Osman Avcı
02.05.2014 - 16:03 Son Güncelleme: 02.05.2014 - 23:53

Yazı kadar veya yazı tipi kadar insanların karakterini ele veren bir şey daha yoktur. Burçlar halt etmiştir yanında, o derece!

Şimdi kelimeler sussun, yazı tipleri konuşsun!

Kaynak burası

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hayalindeki insanla nerede tanışma olasılığın daha yüksek?

Şu anda nerede bulunmak istersin?

Uzayda olan bir şey seç!

İnsan vücudunda favori bölgen neresi neresi?

En son elle ne yazdın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyada tek bir site kaldı ve onunla idare edeceksin; bu hangisi?

Şu veledin hangi kıyafeti senin moda anlayışına daha uygun?

Sinirini hangisi daha çok bozar?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Eğlence Bombası: Comic Sans!

Eğlence Bombası: Comic Sans!

Öncelikle senin için eğlence olmazsa olmaz. Çevrende 'eğlence bombası' olarak tanımlanıyor, 'kambersiz düğün olmaz' mottosuyla ufak bir espri de bile senin adın anılıyor. Bazen ciddiye alınmadığın bir gerçek. Amaan zaten kim takar. Bu yüzden ciddi olduğun tek konu esprili olmak. Bu konuda hep istikrarlısın sen ey eğlencenin profesörü! Aynen devam...

Bir Klasik: Times New Roman!

Bir Klasik: Times New Roman!

Herkes ama herkes orijinal olmakla kafayı bozdu şu sıralar. Bunu kıyafetlerinden tut, dinlediği müziklere; saç şekillerinden tut, kullandığı kelimelere kadar her yerde, her şeyde görmek mümkün. Sen ise, basit bir mantıktan yola çıkarsak, normal kalabildiğin için orijinal ve 'başka'sın. Baksana şu yazı tipindeki netliğe ve keskinliğe. Anormal görünmeye çalışanlarasa 'T' deki kıvrımlarınla gülüyorsun mütemadiyen :)

En Popüleri Sensin: Helvetica!

En Popüleri Sensin: Helvetica!

Şu anda en revaçta olan kişi sensin ve bu popüleriten hiç bitmeyecekmiş gibi. Tipik bir kazanansın kısaca. Ve fakat bunu şansına bağlayanlar, tek kelimeyle aciz; çünkü buralara hak ederek geldin pek tabii ki. Aslında hiç de öyle çekici bir yanın yok; dümdüzsün. Fakat seni bilen bilir, içindeki potansiyeli de. Mesela H'ye bakan 'peh' der 'bu mu yani?' Ancak 'a'ya bakan zaman ince ayrıntıyı görebilir. Donanımlı olmanın timsalisin kısaca. (Beni bıraksalardı sabah kadar anlatacaktım :)

Zor Bir Hayatın Var: Courier!

Zor Bir Hayatın Var: Courier!

Biraz çekingen misin sanki. Tavrın hep 'bırakınız efendim yapsınlar, bırakınız efendim geçsinler!' Bunu mütevaziliğinden ve iyi yürekliliğinden yapıyorsun; ama insanların hamuru kötü, üzülürsün bu yüzden. Üzülüyorsunuz da zaten: Hep hak etmeyenler kazandığı için. Böyle de giderse kazanacak gibi durmuyorsunuz. Sizden artık 'bold' ve 'altını çiz'e basmanızı bekliyoruz. Yoksa tıh-ı teber, şah-ı merdan kalakalırsınız. Ne demek istendiği anlaşılmıştır umarım :)

Asaletin "Ağa"babası: Garamond!

Asaletin "Ağa"babası: Garamond!

Sana... pardon efendim SİZE; bir İngiliz Asilzadesi, bir Osmanlı Beyzadesi, bir Germen şansölyesi demek oldukça yerinde olur. Tepeden bakıyorsunuz herkese o fildişi kulelerinizden. Beyaz Türk olmanız olası. Ama hiç kimse diyemez ki, siz bir 'ipimle kuşağım' insanısınız. Yoo hayır asla. Sosyal meselelere duyarlısınız, aydın bakışlı ve şair ruhlusunuz. Tepeden bakmanızsa sonuca dönük. Çünkü hayat fena halde Geometri sorusuna benzer; biraz uzaklaşmadıkça çözülemez!

Çılgınların Çılgını: Wingdings!

Çılgınların Çılgını: Wingdings!

Sen tam bir çılgınsın; hayatında normal hiçbir şey yok. Klişeler de en tiksindiğin şey. Mesela ölümüne taptığın bir şey, ele ayağa düşerse, hiç gözünü kırpmaz silersin: Sonuçta o artık bir klişedir. Şu satırlarda klişeye kaçmamak neler yaptım bir bilsen çılgın çocuk :)

Kimsenin Taklit Edemediği Bir El Yazısı!

Kimsenin Taklit Edemediği Bir El Yazısı!

Benzemez kimse sana; tavrına hayran olunur! Ve dahi lütfuna ermek için, herkes perişan olur! Seni hiç kimse taklit edemez.... İster istemesine ama edemez. Nev-i şahsına münhasırlığın bir adet örneğisin bu yüzden. Hatta sevgilin sana 'Beni Seviyor musun?' diye sorsa, ona 'Nereye' diye cevap verirsin. Buralar hep acayip, hep farklı!

Kısaca Fantastiksin: Lumos!

Kısaca Fantastiksin: Lumos!

Herkesin kendine ait bir dünyası vardır ve herkes kendine göre farklıdır. Ama fantastik olmak başkadır başka. Kendine ait öyle bir dünyan, kafanın içinde öyle karakterler var ki, sana kısaca hayal zengini diyebiliriz. Arkadaş edinmen için yırtınmaya, sağda solda sürtmene hiç gerek yok; bir hayal kurman yeterli. Yaratıcısın bu yüzden. Sınırların da yok: Uzayın olmadığı gibi. Hep hayal et sen bay/bayan fantastik!

Tek Kelimeyle Mükemmel: Futura!

Tek Kelimeyle Mükemmel: Futura!

En basit ifadeyle kusursuzsun. Yıllarca hep sende kusur arayanlar oldu. Sonları da malum! Sadece senin kusursuzluğuna kusursuzluk eklediler. Bir kere güzelsin/yakışıklısın. Ama yetmez. Bilgilisin de. Bu da yetmez! Yorum kabiliyetin de var. Kıskananlarsa her daim var. Çekemeyen anten taksın efendim. Kusursuz olduğunuz için kimseden özür dileyecek haliniz yok!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
76
35
17
13
7
7
6