Görüş Bildir
Haberler
Gaming Tokenler Adeta Uçuyor! Piyasa Hacmine Göre En Popüler 10 Gaming Tokeni Sizin İçin Derledik

etiket Gaming Tokenler Adeta Uçuyor! Piyasa Hacmine Göre En Popüler 10 Gaming Tokeni Sizin İçin Derledik

Gaming tokenler son günlerde kripto piyasasını takip eden herkesin dikkatini çekti. Dikkatimizi çekmelerini sağlayan en büyük faktör birden fazla pump yapmaları. Hatta birkaç coin Nisan ve Mayıs aylarında olan seviyelerini geri yakaladı. Bu yükseliş trendi ne kadar sürer bilemeyiz ama gaming tokenleri incelemekte yarar var.

Bu içerik bilgilendirme ve eğlence amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir Yatırım Tavsiyesi içermemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Axie Infinity (AXS)

1. Axie Infinity (AXS)

Ethereum (ETH) ağı üzerine inşa edilmiştir. Oyun oynayarak kazanılan bir kripto paradır. Oyuncular token kazanmak için Pokemon’dan ilham alan bu evrende Axies üretir, yükseltir ve savaşırlar. Dikkat çeken bir yanı da alınıp satılabilen ama takas edilemeyen bir token olmasıdır. Bugün mevcut olan en düşük fiyatlı Axies yaklaşık 200 dolar ve en pahalısı 300 ETH (neredeyse 550.000 dolar) karşılığında satıldı. Oyuna katılabilmek için elbette bazı şartları var bunlardan biri de en az 3 tane Axies satın alma zorunluluğudur.

AXS özellikle son zamanlarda inanılmaz yükselişiyle oldukça dikkat çekti. Temmuz ayının başında 5 dolar civarlarında olan kripto para şu an 43 dolar bazında seyir ediyor. Bu da bir ay içinde yaklaşık 9x yaptığı anlamına gelir.

2. MyNeighborAlice (ALICE)

2. MyNeighborAlice (ALICE)

My Neighbor Alice, kullanıcıların sanal adalar satın alabildiği, ilgi çekici eşyalar toplayabildiği, online arkadaş edinebilecekleri çok oyunculu bir sanal oyundur. ALICE coin ise My Neighbor Alice’in yerel yardımcı program tokenıdır. Her oyuncu, oyunda bir avatar ile temsil edilir ve oyuncular, avatar aracılığıyla başkalarıyla etkileşime girebilir. Ayrıca My Neighbor Alice oyununda misli olmayan tokenleri toplamak ve takas etmek isteyen oyuncular oyundaki görevleri tamamlayarak token de kazanabilirler. Oyun için ALICE token oldukça önemli tüm oyun içi alışverişler ALICE tokenle yapılıyor.

Hacim olarak 2. sırada bulunan coin de diğer gaming tokenler gibi Temmuz ayında büyük yükselişlere şahit oldu. Temmuz ayının başında yaklaşık 4 dolar olan coin şu an 14 dolar seviyelerinde.

3. The Sandbox (SAND)

3. The Sandbox (SAND)

SAND dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance tarafından desteklenerek piyasaya sürüldü. SAND temelinde kullanıcıların oyun içi tecrübelerini “paraya çevirebildikleri” bir blockchain ve kripto para projesidir. Ethereum ağı tabanlı olan Sandbox, aslında sanal bir dünya olarak tanımlanabilir. Bu sanal dünyada her bir kullanıcı kendi ekosistemini oluşturup bunu daha sonra tokenleştirebilmekte.

Mayıs ayında gerçekleşen büyük düşüşten payını alan SAND, ilginç bir grafiğe sahip. Diğer gaming tokenlerin aksine bir anda yükselmedi yavaş yavaş ve istikrarlı bir şekilde yükseliş yaptı. Böylece değerini tekrardan eski haline geri getirmiş oldu. Eğer paranız The Sandbox da kalmış olsaydı zarar etmemiş olurdunuz.

4. Alien Worlds (TLM)

4. Alien Worlds (TLM)

Alien Worlds Trillium (TLM) oyuncular arasındaki ekonomik rekabeti ve işbirliğini simüle eden bir NFT DeFi metaverse olarak bilinir. Basit bir şekilde anlatmak gerekirse uzay ve gezegen yönetme bazlı bir oyundur. Oyun içinde TLM kazanmak mümkündür. Aynı zamanda TLM token sahipleri, gezegenlerin yönetimine ve diğer potansiyel ödüllere katılmak amacıyla TLM’ye pay verebilir.

TLM Mayıs ayında gerçekleşen büyü düşüşte büyük yaralar aldı. 0,60 dolar seviyelerinden, 0,07 dolar seviyelerine kadar gerileyen coin son bir kaç haftada artışlar yaşayarak 0,27 - 0,30 dolar bandına geri geldi.

5. Enjin Coin (ENJ)

5. Enjin Coin (ENJ)

ENJ, Enjin şirketinin kurucu ortağı olan Vitek Radomski tarafından yaratıldı. Şirket 2009 yılında kurulmasına rağmen ENJ’nin çıkışı 2017 yılında, piyasaya sürülmesi ise 2018’de gerçekleşti. ENJ altyapısıysa Ethereum bazlıdır. ENJ kullanıcılarının birkaç olanaktan yararlanmasını sağlıyor. Bu ekosistem içerisinde oyun yaratıcıları ve teknoloji şirketleri token satın alabilir, elde tutabilir ve bundan gelir elde edebilir. Enjin Coin rakiplerinden farklı olarak avantajı pazarda benimsenmesi için projeye destek veren büyük oyuncu topluluklarına sahip olmasıdır. Oyun sektöründe yıllardır var olan bir şirket olarak mevcut oyun platformlarına Enjin Coin’e adapte ettiler.

ENJ diğer gaming tokenlerin aksine daha istediği yükselişi yapamadı. Şu an inişli çıkışlı bir grafiğe sahip ama kendisinden beklentiler oldukça büyük.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Decentraland (MANA)

6. Decentraland (MANA)

Decentraland (MANA), Ethereum sistemi üzerine kurulmuştur. Decentraland'ın bir özelliği de dünyanın ilk merkezsiz sanal gerçeklik platformu olmasıdır. Kullanıcılar platform üzerinde sanal gerçeklik içerikleri üretebilir, sanal dünyayı deneyimleyebilir ve ürettikleri içeriklerden gelir elde edebilir. Decentraland'ın dünyasında bölgeler parsel parsel ayrıdır. MANA kullanarak bu parselleri satın alabilirsiniz ya da satabilirsiniz. Aynı zamanda oyun içi itemleri de bu şekilde alıp satabilirsiniz.

MANA da ENJ gibi beklenen yükselişi daha yapmadı. Şu an değeri 0.6 dolar bazında gezmekte.

7. BakeryToken (BAKE)

7. BakeryToken (BAKE)

BakeryToken yemek bazlı bir oyundur. Yemek temalı  projeler, kullanıcılara token kazandırması ile ünlüdürler. Platform üzerinde likidite oluşturan kullanıcılar Bake Coin kazanma fırsatına erişirler. BAKE diğer yemek projelerinin aksine Ethereum üzerinde faaliyet göstermez. Binance Smart Chain üzerinde faaliyet gösterir.

BAKE Mayıs ayının başında 8x yapan coin daha sonra düşüş yaşadı ve şu an hareketsiz bir çizelgesi var.

8. Splinterlands (SPS)

8. Splinterlands (SPS)

Yeni bir coin olan SPS Haziran ayında piyasaya sürüldü. Splinterlands adlı oyun aslında 2018 yılından bu yana aktif ama kendi coinini yeni piyasaya sürdü. Oyun çıktığı tarihten bu yana popülerliğini korudu. Günlük 10 binden fazla oyuncu ve bir milyondan fazla işlemin yer aldığı Splinterlands kart oyunu şeklinde tasarlanmış. Kartlarınızın gücünü sürekli geliştirerek satabiliyor veya PvP turnuvalarda avantaj elde ediyorsunuz. Görevleri yerine getirdikçe de SPS ve NFT ödülleri kazanılabiliyor.

SPS piyasaya çıktığı vakit büyük bir yükseliş gösterdi. Daha sonra düşüş yaşasa da geleceği parlak bir coin olduğu düşünülüyor. Çünkü coinin bağlı olduğu oyun popülaritesini arttırmaya devam ediyor.

9. Dawn Protocol (DAWN)

9. Dawn Protocol (DAWN)

Dawn aslında E spor tokenidir. Daha çok oyun içi turnuvalarda ödüllendirme amaçlı kullanılır. Oyun ve turnuvalar için açık kaynaklı bir protokoldür. Vizyonu tüm ülke vatandaşları için adil, açık ve oyuncuların ödüllendirildiği bir oyun ekosistemi sağlamaktır. Oyun geliştiricileri, oyuncuların ödül kazanmak için yaptığı rekabeti sağlayabilmek için Dawn Protokolünü oyunlarına entegre edebilir. Coin aslında tam olarak diğer gaming tokenler gibi değil. Kendi oyunu yerine diğer oyunlara ek bir protokol olarak işlem yapıyor.

Geçtiğimiz ay 2x yaparak yatırımcılarını umutlandırdı.

10. BORA (BORA)

10. BORA (BORA)

Güney Kore kaynaklı bir şirketin geliştirdiği coin, piyasaya ilk olarak 2019 yılında sürüldü. BORA aynı zamanda ilk mobil servise sahip blockchain gaming tokendir.

BORA en yüksek seviyesini Nisan ayında 0,46 dolar değerine ulaşarak gördü. Daha sonra düşüş yaşayan coin son günlerde hafifte olsa yükseliş trendine girdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
5
4
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sevengifts

Çiftliktoken (TOSUN)

Joy James

2022'deki yeni taç salgını para kazanmayı giderek zorlaştırıyor! Bazı insanlar işsizliklerini sürdürmek için sosyal yardımlara güveniyor. Resmi bir iş bulman... Devamını Gör