Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Dünya Üzerinde Sadece 7 Logo Çeşidi Olduğunu ve Farklı Stillerin Hangi Anlama Geldiğini Biliyor muydunuz?
Markaların logolarının ne kadar önemli olduğunu ve imajlarına etkisini anlatmaya gerek yok. Logolar elbette tasarımcılar tarafından sınıflandırılıyor ve çoğu zaman belli dönemlerde belli markalar benzer stilleri tercih ediyor. Peki dünya üzerinde sadece 7 marka logo stili olduğunu biliyor muydunuz?
Bilindiği üzere her markanın bir logosu var ve logolar bir markanın ilk izlenimi ve imajı açısından hayati önem taşıyor.
Peki markalar kadar bizler için de önem teşkil eden logoların temelde 7 gruba ayrıldığını biliyor muydunuz?
1. Amblem Logo
2. Simge Logo
3. Yazı veya Kelime Logo
4. Kısaltma Logo
En basit ve akılda kalan logolardan biri de kısaltmalar. Özellikle uzun, birkaç kelimelik markalar için ideal. Gözlerin kolay seçtiği bu logolarda bir de güzel bir tasarım kullanırsanız en iyi logoyu yapmış olursunuz. Ancak bu logo da özellikle kendi ad soyadını kısaltanlar ve yan yana gelince kötü duran harfler yüzünden biraz demode kabul ediliyor.
5. Soyut Logo
Direkt bir sembol yerine markayı ve hikayesini ifade eden soyut bir çizimin kullanıldığı bu logolar oldukça eşsiz görünüyor. Oldukça havalı olan bu logo stili yeni markalar için riskli; çünkü soyut herkesin kendi zihninde farklı yorumlanır. Nike, Airbnb ve Pepsi, soyut logo kullanımının en iyi örnekleri.
6. Maskot Logo
Genellikle spor takımları, yemek firmaları ve bazı servis markaları insan veya insan olmayan bir maskotu logo olarak kullanmayı tercih ediyor. Pozitif ve dostça bir intiba yaratmak için maskot logo ideal. Özellikle ailelere ve çocuklara hitap eden markaların bu logo stilini kullanması olumlu oluyor. Ancak maskot logo kullanan bir markanın ciddi ve kurumsal kabul edilmesi daha zor oluyor.
7. Kombinasyon Logo
Yukarıda saydığımız logo stillerinin birkaçının birlikte kullanılması kombinasyon logoyu beraberinde getiriyor. Genellikle sembol, soyut ve yazı birlikte kullanılıyor. En çok tercih edilen logolardan biri; çünkü gelecekte değiştirilebilir. Çok kalabalık bir görüntüsü olduğu için sade, minimalist bir logo isteyenleri ise memnun etmeyecektir.
Siz markanıza hangi stil logoyu uygun görürdünüz?
Yorum Yazın