Görüş Bildir
Haberler
Sürekli Gördüğümüz ve Gizli Anlamlar İçeren 20 Popüler Logo

Sürekli Gördüğümüz ve Gizli Anlamlar İçeren 20 Popüler Logo

luna
21.08.2021 - 08:30

Günlük hayatta birçok şirketin logosunu görmekteyiz. Peki bu şirketler logolarını öylesine mi oluşturuyor yoksa bu logoların altında yatan bir anlam, bir hikaye mi var?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Pinterest

1. Pinterest

Genelde hoşumuza giden resimleri kaydettiğimiz, indirdiğimiz, panellerde topladığımız bu uygulamadaki 'P' harfi bir raptiyeye benzer görüntüye sahiptir. Logonun gizemi de bulduğunuz fotoğrafları, resimleri raptiyelemek, pinlemek anlamından yola çıkarak tasarlanmıştır.

2. LG

2. LG

Güney Kore merkezli bir şirket olan LG'nin logosundaki kırmızı alana dikkatli baktığımızda bu kırmızı alanın bir insan yüzüne benzediğini ve bu yüzü stilize ederken de yine 'L' ve 'G' harfinden yararlandığını göreceksiniz. Bu logonun altında yatan anlam ise şirketin müşterileriyle olan ilişkilerini devam ettirme isteğinden kaynaklanmaktadır.

3. Amazon

3. Amazon

Bir e-ticaret sitesi olan Amazon'un logosundaki turuncu oka baktığımızda okun çıkış noktası 'a', varış noktası ise 'z' harfidir. Yani aslında şirket, bu sitede a'dan z'ye tüm ürünleri temin edebileceğinizi göstermektedir. Ayrıca okun bir gülümsemeye benzemesi de müşterilerde mutluluk verici bir algı da yaratabilmektedir.

4. NBC

4. NBC

NBC’nin logosu, o yıllardaki sahibi olan RCA şirketinin ürettiği renkli televizyonlardan yola çıkarak oluşturulmuştur. Logoya şeklini bir hayvan vermiştir ve bu hayvan ise bir tavus kuşudur. Logodaki pembe ve mor renkli alanlara baktığımızda ise bir tavus kuşunun kafa ve boynunu görebilirsiniz.

5. Evernote

5. Evernote

Evernote ses kaydetme, fotoğraf çekme, hatırlatmalar kullanma gibi birçok özelliği bünyesinde bulundurarak çeşitli şekillerde not almanızı sağlayan bir uygulamadır. Logo yaratılırken ise fillerin hatırlama yeteneğinden alınarak tasarlanmıştır. 

Ayrıca logodaki filin kulağına baktığınızda ise sanki okuduğunuz bir metinde kaldığınız sayfayı belirten bir katlama izini görebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Beats

6. Beats

Beats, ABD merkezli ses ürünleri yapan ve satan bir şirkettir. Dünyaca ünlü olan bu markanın logosunun anlamı ise 'B' harfinde saklanmaktadır. İsmini müzik alanındaki 'beat' anlamındaki 'atım' kelimesinden alan bu şirketin logosuna dikkatli bakıp düşündüğümüzde logonun, kulaklık takan bir insana benzediğini görebiliriz.

7. FedEx

7. FedEx

Logoya baktığımızda dümdüz bir şirket ismi görebilirsiniz, bu gayet normal ancak açık açık  görünmeyen ama logonun içinde gizli bir anlam var. Bir kargo şirketi olan FedEx'in logosunda 'e' ve 'x' harflerinin yan yana getirilmesiyle aralarında sağa doğru bakan bir ok oluştuğunu ve bu okun da şirketin hızını temsil ettiği söylenmektedir.

8. Toblerone

8. Toblerone

İsviçre'nin Bern şehri merkezli bir çikolata şirketi olan Toblerone logosu, şehrin ayı kenti olmasıyla da bağdaştırılmaktadır. Logodaki dağa baktığımızda gölgelendirmelerde şehre atıf olarak resmedilmiş bir ayının olduğunu görebiliriz. Aynı zamanda 'Toblerone' kelimesine baktığımızda Bern şehrinin harflerini de bulmaktayız.

9. Adidas

9. Adidas

Adolf Dassler tarafından kurulan ve ünlü spor eşyası üreticilerinden olan Adidas'ın logosu zaman içinde birkaç değişikliğe uğrayarak günümüzdeki üç şeritten oluşan üçgen görünümlü bir yapıya ulaşmıştır. 

Logo birkaç kere değişse de logoda hiç değişmeden günümüze kadar gelen üç şerit bulunmaktadır. Bunun anlamı ise sporcuların aşması gereken güçlükleri, zorlukları sembolize etmektedir.

10. Toyota

10. Toyota

Büyük bir ürün çeşidine sahip ve Japonya merkezli bir şirket olan Toyota'nın logosu aslında şirketin bir zamanla yaptığı dokuma işi ile ilgili bir simgedir.

Ortadaki elips şekli iğnenin deliğini, elipsin üzerinden geçen diğer şekil ise iğneyi temsil etmektedir. Bunun yanı sıra logoyu incelediğimizde şirketin tüm harflerini görebilmek mümkündür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. IBM

11. IBM

IBM, merkezi ABD olan ve bilgisayar ve donanım üretimi, yazılım, AR-GE gibi alanlarda hizmet veren bilişim teknolojisi şirketidir.  Logodaki beyaz çizgiler, eşitliği temsil ederek çok yönlü ve dinamik olmayı ifade etmeye çalışmaktadır.

12. Volkswagen

12. Volkswagen

Almanya merkezli bir otomotiv şirketi olan Volkswagen'in logosuna baktığımızda şirketin ismini oluşturan 'v' ve 'w' harflerini görmekteyiz. 'V' harfinin temsil ettiği kelime Almanca 'volks' yani insanlar, 'W' ise 'wagen' yani arabalar anlamındadır. Şirketin, ismine kadar işleyen insanlar için yapılmış bu arabaları da 'Halk Arabası' olarak tanıtmaları boşuna olmamıştır.

13. Carrefour

13. Carrefour

Fransa merkezli  bir süpermarketler zinciri olan “Carrefour”un kelime anlamı “kavşak, kesişme” demektir. Dolayısıyla aslında garip ve anlaşılmaz görünen bu logonun tamamına odaklandığımızda okların yanında hem bir kavşak hem de şirketin baş harfi olan “C” harfini görebilmek mümkündür.

14. Formula 1

14. Formula 1

Tek kişilik, açık tekerlekli otomobil yarışlar dizisi olan 'Formula 1' logosuna ilk bakışta sadece 'Formula' yazısını görüyoruz ancak biraz daha dikkatli bakarsak 'F' ile kırmızı alan arasında kalan beyaz kısmın 1 rakamı olduğunu fark edebiliriz. 

Logonun anlamı ise kırmızı alanda yatmaktadır. Bu kırmızı alan yarışan iki otomobili temsil etmek amacıyla tasarlanmıştır.

15. Eighty20

15. Eighty20

Bir data analiz şirketi olan 'Eighty20' logosu ikili sayı sistemi olan binary'i örnek alarak tasarlanmıştır. Mavi ve gri karelerin simgelediği sırasıyla 1 ve 0 rakamlarına baktığımızda üst satırda '1010000' yani 80 (eighty), alt satıra baktığımızda ise '0010100' yani 20 sayısının yazdığını görmekteyiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Hyundai

16. Hyundai

Merkezi Güney Kore olan Hyundai'nin logosunu ilk bakışta markanın baş harfini temsil ettiğini söyleyebilirsiniz. Ancak  'Н' harfine benzeyen şekilde aslında el sıkışan bir müşteriyi ve şirketi temsil eden bir kişiyi simgelemektedir.

17. Continental

17. Continental

Almanya merkezli bir otomobil lastiği üretici şirketi olan Continental'ın logosundaki anlam tamamen 'c' ve 'o' harfindedir. Logoda 'c' harfinin içine yerleştirilen 'o' harfine baktığımızda otomobil tekerleğine benzemektedir ve logo da şeklini bu düşünceden almıştır.

18. Gilette

Jilet ve tıraş bıçağı üreten bir marka olan 'Gilette' markasının logosuna baktığımızda düz bir anlama sahip olduğunu düşünebiliriz. Aynı zamanda bu sade anlam dışında 'g' ve 'i' harflerine baktığımızda bu harflerin jilet ile kesilmiş bir görüntüye sahip olduğunu ve keskinliği vurguladığını görebiliyoruz.

19. Mercedes-Benz

19. Mercedes-Benz

Mercedes-Benz'in logosuna baktığımızda çok iddialı bir anlam görürüz. Bir yıldız amblemini sembolize eden bu tasarımda yıldızın anlamı, Mercedes markasının karada, suda ve havada olan motorlu araçlardaki hakimiyetini ve kalitesini simgelenmektedir.

20. Starbucks

20. Starbucks

Starbucks'un logosu Yunan mitolojisindeki denizcileri güzellikleriyle kandırıp öldüren iki kuyruklu bir denizkızı olan Siren’den gelmektedir. Okyanusları aşarak müşterilere ulaştırılan kahve için bu oldukça anlamlı bir sembol olmuştu. 

Günümüze kadar Siren'in görüntüsüyle eşleşmiş Starbucks kahvelerinin anlamı da iki kuyruklu deniz kızının içimizi ısıtan bakışlarıyla içtiğimiz kahvenin bambaşka bir boyuta ulaşmasını ifade etmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
22
7
6
6
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın