Ders Çalışırken Motivasyonunuzu Artırmak İçin Deneyebileceğiniz 8 Yöntem
Hemen hemen her öğrenci ders çalışma motivasyonunu kaybedebilir. Özellikle yaklaşan bir sınavınız varsa, motivasyonunuzu arttırmak için biraz yardıma ihtiyacınız olduğunu hissedersiniz. Biz de ders çalışırken motivasyonunuzu arttıracak yolları buraya derledik. Şimdi gelin, bu yöntemlere yakından bakalım.
1. Net hedefler belirleyin.
2. Planlı bir şekilde ilerleyin.
Her zaman planlı ilerlemeye çalışmalısınız. Ara verdiğinizde neler yapacağınızı planladığınızda, daha fazla motive olursunuz. Planlı gitmezseniz, sınırsız zamanınız olduğunu düşünerek erteleyerek ilerlersiniz. Bu da zaman kaybına neden olur.
3. Arkadaşlarınızla beraber ders çalışın.
Yalnızlığı ve sessizliği sevmiyorsanız, arkadaşlarınızla birlikte ders çalışın. Çalışmak için yanınızda sevdiğiniz insanların olması motive edici olabilir. Böylece zamanın nasıl geçtiğini anlamadan verimli bir şekilde ders çalışabilirsiniz.
4. Sevdiğiniz yemeklerle kendinizi ödüllendirin.
Gerçekten yemekten hoşlandığınız yiyecekleri seçin. Örneğin, köfte, lahmacun, hamburger veya pizza gibi yiyeceklerden biri ile molalarda kendinizi ödüllendirin. Kısa aralıklarla kendinizi ödüllendirirseniz, daha iyi çalışabilirsiniz. Özellikle odaklanma problemi yaşayanlar bunu denemeli.
5. Kütüphaneye veya kafeye gidin.
Evdeki ders çalışma ortamınız dikkat dağıtıcı öğelerle dolu olabilir. Ancak kafe veya kütüphaneye gittiğinizde sizin gibi çalışan birileriyle karşılaşırsınız ve daha fazla motive olursunuz. Özellikle kütüphanede çoğu kişi sessizce dersine adapte olur. Bu da sizi cesaretlendirir.
6. Klasik müzik dinleyin.
En sevdiğiniz müziği açabilirsiniz. Ancak sözleri kafanızı karıştırıyorsa, klasik müzik dinleyin. Klasik müzik zihninizin dinlenmesine de yardımcı olur. Bu sayede daha dingin ve huzurlu hissedersiniz. Ayrıca odaklanmanıza da yardımcı olur.
7. Temiz ve düzenli çalışma alanı oluşturun.
Temiz ve düzenli bir alana sahip olmak, zihninizin açık olmasına yardımcı olur. Dağınıklığı ortadan kaldırdığınızda daha net düşünmeye başlarsınız. Temiz olmayan bir alanda sürekli dikkatiniz dağılır. Öte yandan, notlarınız da düzenli olmalı.
8. Gelecekteki hayatınızı hayal edin.
Şu anda nasıl bir konumda olmak istediğinizi düşünün. Ardından gelecekteki hayatınızı hayal edin. Özellikle göz korkutucu bir görevle karşı karşıya kaldığınızda, gözlerinizi kapatıp hayatınızın nasıl olmasını istediğinizi düşünün. Sonrasında hayal ettiğiniz hayat için çalışmaya başlayın.
Yorum Yazın