Görüş Bildir
Haberler
Çocuğunuzun Kilo Sorunu Mu Var?

Çocuğunuzun Kilo Sorunu Mu Var?

selcuk gun
07.03.2014 - 23:42 Son Güncelleme: 07.03.2014 - 23:43

Çocuğunuzun Kilo Sorunu Mu Var?

Dünyanın da hayatın da eskisi gibi olmadığı bir gerçek . Meyvenin, sebzenin, etin, sütün hiçbirisi bizim çocukluğumuzdaki gibi değil. Bütün hormonlu gıdalara bir de hazır gıdalar ve çeşitleri bizi bile baştan çıkaran abur cuburlar eklenince çocukların da erken yaşlarda kilo alması kaçınılmaz olabiliyor.

Kilo her şeyden önce sağlıkla ilgili olsa da uzmanlar ebeveynleri çocuklarını yönlendirirken dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Çünkü yanlış müdahaleler ve ısrarlar çocuğunuzun kilo vermesini sağlasa da ruhunda daha zor izler bırakabilir.

Uzmanlar, çocuğunuzun kilosu hayatınızın temel gündemlerinden birisi haline geldiyse ilk önce kendinize dönüp bakmanızı çünkü ebeveynlerdeki bu tip endişelerin kendilerindeki henüz çözülmemiş sorunlardan kaynaklanabileceğini söylüyorlar.

Diğer bir dikkat çektikleri nokta ise çocuk, büyük ihtimalle okulda ya da arkadaş çevresinde zaten sık sık bu sorunla yüzleşiyordur. Bilirsiniz çocuklar bazen bizden daha acımasız olabilir. Evde de aynı konunun sürekli gündeme gelmesinin çocuğa nefes alacağı hiçbir ortamın kalmamasına yol açacaktır. Bu yüzden sorunu kilo vermesi gerekliliği üzerinden değil beraberce paylaşılan sağlıklı yemek alışkanlıkları üzerinden çözmek daha iyi olacaktır.

Çocuğunuza kilo vermeyi direk bir hedef olarak koymak, özellikle belli yaşlarda kişiliğe dair pek çok şey ebeveynlere itiraz ve isyan şeklinde oluştuğundan tam ters bir etki yaratabileceği unutulmamalıdır.

Çocuğunuzun olumlu özelliklerini gündeme getirip teşvik etmeyi ihmal etmeyin. Çocuklar bizim sandığımızdan çok daha fazla bizim dert ettiğimiz şeylerin farkındadırlar ve çabuk etkilenip, bu etkileri ömür boyu taşıyabilirler.

Kendisini seven, onaylayan ve bu onayın ruh, zihin, beden bütünlüğü içinde gerçekleştiği çocuk mutlu olacaktır.

Kaynak: http://www.kadincaozel.com/aile/cocug...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın